Ege Postası
Geri

TÜVTÜRK araç muayenesinde sistem değişti: Ödemelere komisyon ayarı

Ulaştırma Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımından kaynaklanan komisyon ücretlerinin ortadan kaldırılması amacıyla bir çalışma başlattı.
TÜVTÜRK araç muayenesinde sistem değişti: Ödemelere komisyon ayarı
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2024 Salı 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartı ile yapılan ödemelerde komisyon alınması üzerine süregelen tartışmaların ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni ihale dönemi itibarıyla komisyon maliyetlerinin hizmet alan kişilere yansıtılmaması için gerekli adımları atacaklarını duyurdu.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 lira muayene ücretinin yanı sıra 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip bu ücretin iadesine karar vermişti. Muayene ücretlerinden komisyon alınması iddiaları ise TBMM gündemine taşındı.

Bakanlık, milletvekillerinin konuyla ilgili soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine, ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, banka veya kredi kartı ile ödenen muayene ücretlerinde oluşacak komisyon maliyetlerinin hizmet alanlara yansıtılmasında bir sorun bulunmadığı konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti.

 

Bakanlığın cevabında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanılıp kullanılmaması araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” denildi.(HALK)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası