Ege Postası
Geri

Tabela asmakla tarih kurtulmuyor

İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı Sakarya Mahallesi'nde çöplük gibi kullanılan arsada İzmir'in en eski kayıp sinagoglarından biri olan Sansino Sinagogu geçen ay bulundu. Sinagogun bulunması İzmir'deki Yahudi Cemaati'nde heyecan yarattı.
Tabela asmakla tarih kurtulmuyor
Haberler / İzmir
28 Ekim 2016 Cuma 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de çöp dağlarının arasında Eylül ayında sinagog bulundu. İkiçeşmelik'te eskiden adı 'Sansino' olan mahallede 17.ve 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen sinagogun 1960 yılındaki yangında ciddi hasar gördüğü, dört duvarı, tavanı, sütunları ve mahzeninin ayakta kaldığı öğrenildi. Konak Belediyesi, Yahudi Cemaati'nde heyecan yaratan sinagogun duvarına "dikkat yıkılabilir" levhası astı. Ancak sinagogun çevresi kentin atık toplama alanı gibi. Sinagogun içi fare ve yılanlarla dolu. Bu tarihi miras, yetkilerden temizlik ve bakım, vatandaşlardan da duyarlılık, biliminsanlarından da araştırılmayı bekliyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası