Ege Postası
Geri

Tanal Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak soruşturmaya tepki gösterdi: 'Biz telef olmayacağız!'

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Adliyesi önünden açıklama yaptı. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Tanal, “Bu bir itibar suikastıdır. Burada otoriter rejimin hukuku var. İlgili kişi de ‘karşımıza çıkan kim varsa telef olur’ demişti. Biz telef olmayacağız. Biz hukuka sığınacağız. Biz adalete sığınacağız.” dedi.
Tanal Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak soruşturmaya tepki gösterdi: 'Biz telef olmayacağız!'
Haberler / Güncel
4 Temmuz 2025 Cuma 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1 Temmuz'da İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON’da taşeron şirketler eliyle "yolsuzluk" yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Eski İzBB Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

“İZMİR ADLİYESİ’NDE HUKUK ARANMIYOR”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Adliyesi önünden açıklama yaptı. Tanal, “İzmir’de çıkan yangın nedeniyle ülkemize geçmiş olsun. Yangınla mücadele ederken vefat eden personelimize Allahtan rahmet diliyorum. Bir geçmiş olsun da Türkiye’deki Anayasa’nın, Ceza Muhakeme Kanunu’nun, adil yargılanma ilkenin uygulanmaması ve savunmasız tutuklama olmaması gerekirken yargı bağımsızlığı ile Anayasal güvence bir tarafa atıldığı keyfi hukuk uygulandığı için ülkemize geçmiş olsun. Ben 40 yıllık avukatım. Kişi Emniyet’ten Adliye’ye getirildiği zaman Savcılık önce şüphelilerin ifadesini alır, avukat savunmasını yapar ondan sonra Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk eder. Sevk yazısını avukata ve gözaltındaki kişiye bildirir. Ama hukuk böyle diyor. Hukuk uygulanıyor mu? Şu anda İzmir Adliyesi’nde hukuk aranmıyor” dedi. 

“BÖYLE BİR HUKUK VE ANAYASA YOK”

Tanal savcıların, hakimleri Anayasa’ya uymaya davet ettiklerini belirterek, “Adalet Bakanlığı’nı HSK’yi Anayasa’ya uymaya davet ediyoruz. TBMM’de biz böyle kanun çıkartmadık. Meclis’te çıkarttığımız kanun şuydu: Şüphelinin ifadesini aldıktan, avukat savunmayı yaptıktan sonra dosyayı incelersiniz ona göre Sulh Ceza’ya sevk eder ya da etmezsiniz. Üç gündür gözaltındaki insanların dosyasını yarım saatte takometreye basmış gibi 100 değil 99 kişiyi basın vasıtası ile Sulh Ceza’ya sevk edildiğini öğrendik. Böyle bir hukuk ve Anayasa yok. Sizin basın üzerinden servis yapmanız lekelenmeme, adil yargılanma, tarafsız yargıyı ihlal eder. Buradaki dava siyasidir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı. 

“YÜZÜNÜZÜ ANAYASA’YA, ADİL YARGILAMAYA DÖNÜN!”

“İstanbul Kadıköy’de Fikirtepe’deki yükümlülükler yerine getirildi mi?” diye soran Tanal, “Soruşturma açılmadı. Esenyurt’ta yine yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında ne işlem yaptınız? TOKİ’nin müteahhitleri hakkında ne işlem yaptınız? TOKİ’nin teslim ettiği binalarında asansör çalışmıyor, doğalgaz yok, çevre temizliği yok... Ne işlem yaptınız? Suçta ve cezada eşitlik ilkesini istiyoruz. Biz adil yargılama istiyoruz. Sürekli AKP’nin oy kaybetmesi nedeniyle CHP’nin oyları yükseldiği için yapılıyor. Bu bir itibar suikastıdır. Burada otoriter rejimin hukuku var. İlgili kişi de ‘karşımıza çıkan kim varsa telef olur’ demişti. Biz telef olmayacağız. Biz hukuka sığınacağız. Biz adalete sığınacağız. Biz Allah’a sığınacağız. Bizim Allah’ımız, halkımız, milletimiz var. Mahkemelerden de düşman ceza hukukundan da korkmuyoruz. Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanı’na, hakimlere, savcılara sesleniyoruz: yüzünüzü Anayasa’ya, Ceza Muhakeme Kanunu’na, adil yargılamaya, ‘savunmasız yargı olmaz’ ilkesine dönün” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası