Ege Postası
Geri

Tandoğan'da 1 Mayıs kutlamaları sona erdi

Ankara Tandoğan’daki 1 Mayıs kutlamaları halaylarla sona erdi. İşçi Partisi öncülüğünde yapılan kutlamalara katılan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Çözüm Süreci'ni eleştirdi. Güler, "Bu çözüm süreci ne çözüm barışı...
Tandoğan'da 1 Mayıs kutlamaları sona erdi
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Tandoğan’daki 1 Mayıs kutlamaları halaylarla sona erdi. İşçi Partisi öncülüğünde yapılan kutlamalara katılan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Çözüm Süreci'ni eleştirdi. Güler, "Bu çözüm süreci ne çözüm barışı ne annelerin gözyaşlarını dindirecek olandır, ne çocuklarımızın kanının akmasına son verecek olandır. Bu doğalgaz ve enerji kaynaklarının peşindeki emperyalizmin taşeronu AKP’nin savaş çığlığından başka bir şey değildir." dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanan gruplar kutlamaların yapılacağı Tandoğan Meydanı’nda toplandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalara katılımın geçmiş yıllara oranla az olduğu gözlendi. Çoğunluğunu İşçi Partisi ve bazı sendikaların oluşturduğu gruplar, ellerindeki bayraklarla AK Parti aleyhine slogan attı. Buradaki kutlamalara DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İşçi Partisi yöneticileri, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan, sendika yöneticileri ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. Kutlamalar Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı İsmail Tutoğlu ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey’in yaptığı konuşmalarla başladı. Konuşmalarda sık sık AK Parti aleyhine sloganlar atıldı.

TÜRKER'DEN SİLİVRİ'YE SELAM

Burada söz alan DSP Genel Başkanı Türker, AK Parti’ye dur demenin zamanı geldiğini savunarak, AK Parti’nin Türkiye Birleşik Devleti’ni kurmayı planladığını iddia etti. Hangi partiye mensup olurlarsa olsun Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmaları gerektiğini aktaran Türker, kutlamaların çok kalabalık olmamasına değindi. Türker, kutlamaya katılımın az olmasını İstanbul’daki olaylara bağlayarak, AK Parti’nin kalabalıkların toplanmasına engel olduğunu öne sürdü. Silivri Cezaevi’nde yatan Ergenekon tutuklularına da selam yollayan Türker, asıl suçluların dışarıda olduğunu savundu.

Türker’in ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Güler ise ABD’ye ve Avrupa’ya seslenerek, iktidarlarını ve tekellerini Türkiye’nin sırtından almasını istedi. "Biz onları 1917 ve 1923 devrimleri ile sırtımızdan atmıştık. Bir kez daha sırtımızdan atmaya hazırlanıyoruz." dedi. Çözüm Süreci'ne de tepki gösteren Güler, "Bu çözüm süreci ne çözüm barışı ne annelerin gözyaşlarını dindirecek olandırne çocuklarımızın kanının akmasına son verecek olandır. Bu doğalgaz ve enerji kaynaklarının peşindeki emperyalizmin taşeronu AKP’nin savaş çığlığından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

"BU NE ÇÖZÜM SÜRECİ NE DE BARIŞ SÜRECİ"

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ülkemizde yürüyen şey ne çözüm ne barış sürecidir. Bu Türkiye ile beraber İran’ı, Suriye’yi Irak’ı bütün Ortadoğu’yu ve Ortaasya’yı yakacak en büyük ateşiitilafından başka hiçbir şey değildir. Bu çözüm süreci ne çözüm barışı ne annelerin gözyaşlarını dindirecek olandırne çocuklarımızın kanının akmasına son verecek olandır. Bu doğalgaz ve enerji kaynaklarının peşindeki emperyalizmin taşeronu AKP’nin savaş çığlığından başka bir şey değildir."

Havanın aşırı sıcak olması dolayısıyla vatandaşların meydandan erken ayrıldığı gözlendi. DSP Genel Başkanı Türker de katılımın az olmasına işaret etti. Kutlamalar, konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası