Ege Postası
Geri

Tanzanya'da feribot faciası

Tanzanya'nın en büyük gölü Victoria'da korkunç bir kaza yaşandı... 300'ü aşkın yolcuyu taşıyan bir feribot battı. En az 100 kişi hayatını kaybederken 37 kişinin kurtarıldığı açıklandı. Yüzlerce insanın kayıp olduğu açıklandı.
Tanzanya'da feribot faciası
Haberler / Dünya
21 Eylül 2018 Cuma 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tanzanya, tarihinin en korkunç kazalarından birini bu sabah yaşadı… Kıyısı Tanzanya’da da bulunan dünyanın en büyük ikinci tatlı su gölü Victoria Gölü’nde seyreden bir yolcu teknesi battı. En az 300 kişiyi taşıyan tekne göldeki en büyük ada olan Ukerewe’nin açıklarında battı. Yetkililer, bilet satış sisteminin çöktüğünü ve dolayısıyla geminin kapasitesinden fazla yolcu taşıdığını açıkladı.
Yetkililer 37 kişinin kurtarıldığını açıklarken, Mwanza bölge polisi şefi Jonathan Shana, ölü sayısının 100 olduğunu duyurdu.
Shana, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve en az 200 kişinin kayıp olduğunu ve dolayısıyla ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini açıkladı. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası