EGEPOSTASI- Gazeteci yazar Ali Kayadibi’nin TV35’te hazırlayıp sunduğu İş’te Fırsat programına konuk olan Çeltik, kendini “Tarhana gönüllüsü” olarak tanıttı. Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini, dünyanın damak zevkine sunan Kemal Çeltik, doğal ve organik ürünlerin mutlaka dış dünyada pazar bulacağını ifade etti. Gıda sektöründe ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olmak için yola çıktıklarını anlatan Çeltik, “Ege bölgesinde anlaşmalı çiftçilerimizin özel olarak yetiştirdikleri domates, kapya biber, soğan, nane gibi sebzelerle ürettikleri organik ev tarhanası ve bebek tarhanası ünlü marketlerin raflarında yer almaya başladı. Anadolu’nun tarihi kadar eski tarhananın sadece bir yiyecek değil, bir kültür ve emek işidir. Sağlık ve besin kaynağı olma özelliğini sürdürmesi için tarhanaya sevgimizi ve yüksek vicdanımızı da ekliyoruz. Artık Anadolu’da kırsal yaşamda insanları tek başına besleyen bir gıda değil, aynı zamanda kent yaşamında da tarhananın yerini alması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Tombul Doğal ve Organik Ürünler Firması sahibi Kemal Çeltik, tarhanayı yaparken geleneksel lezzetin korunması için mevsiminde çıkan sebzeler kullandıklarını, katkı ve koruyucu kullanmadıklarını söyledi. Çeltik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde tamamen doğal yöntemlerle üretim yapıldığını anlatan Çeltik, şu bilgileri verdi: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için de bebek tarhanaları yaptık ve büyük ilgi gördü. Anne sütünden ayrılan veya katı yiyeceklere geçen bebekler altı aydan sonra doğal tarhanamızla sağlıklı olarak beslenebilir. Ekolojik bir gıda olan tarhana şifalı ve besleyicidir. Mevsiminde üretilen sebzeler fermente edilip doğal havayla hijyenik bir ortamda özenle kurutulup öğütüldükten sonra makine kullanılmaksızın imal ediliyor.”
Ürünlerine TSE, ISO VE HACCP gibi üretim ve gıda güvenliği sertifikalarını da aldıklarını kaydeden Kemal Çeltik, dünyanın pek çok ülkesinde organik olmayan ürünlerin pazar bulamayacağını öne sürdü. Çeltik, “Biz dünyanın en büyük fuarlarına katılıyoruz. Türkiye’nin her köşesinde tarım ve gıda fuarlarını izliyoruz. Kazanlar dolusu tarhana ikram edip ziyaretçilere tanıtıyoruz. Yabancı ülkelerde de aynı hizmeti veriyoruz. Bizim kazanmamız, ülkemizin kazanması demektir. Tarhanayı nitelikli bir gıda ürünü olarak markalaştırabilirsek, ekonomimize çok büyük katkı sağlayacaktır. Amacımız, sadece bizim kazanmamız değil. Tarhananın sevilmesi, tüketilmesi, yeni neslin daha sağlıklı beslenmesi de önemli. Ülkemizin değişik yörelerinde farklı tarz ve lezzette tarhana üretiliyor. Sağlıklı koşullarda üretilen her tarhananın tüketilmesini öneriyoruz. İlle de Tombul Tarhana tüketilmesi yönünde değil çabamız. Biz tarhanaya aynı ilginin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.