Ege Postası
Geri

Tarihe böyle sahip çıkıyoruz!

İzmir'in kaderine terk edilen ve kurtarılmayı bekleyen tarihi evleri görenlerin içini acıtmaya devam ediyor. Bina yıkıldı, geriye tabela kaldı
Tarihe böyle sahip çıkıyoruz!
Haberler / İzmir
28 Nisan 2016 Perşembe 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in en köklü yerleşim alanlarından Basmane'de eski fabrikalar bölgesi olarak da bilinen semtin arka sokaklarında onlarca ev kurtarılacağı günü bekliyor.

Basmane'de 1264 Sokak üzerinde yer alan ve yaklaşık 250 yıllık geçmişe sahip tarihi tescilli yapının geldiği nokta İzmir genelinde yaşanan manzaranın da özeti oldu. Günde binlerce kişinin gelip geçtiği, kentin en işlek alanları arasında bulunan sokakta yaşanan bu sahipsizlik görenlerin adeta içini acıtıyor. Belediye tarafından etrafı demir paneller ile korumaya alınan yapının üç tarafı yıkılırken,  geriye sadece güney cephesindeki duvarların kaldığı gözlendi.

Enkaza dönen ve tinerci mekanına dönen eski binadan geriye sadece "Dikkat yıkılabilir" tabelasının kalması ise yaşanan trajikomik durumun göstergesi oldu. Yerel yönetimi ve Kültür Bakanlığı'nı tarihi geçmişe sahip yapılara sahip çıkmaya davet eden çevre sakinleri ve iş yeri sahipleri ise oluşan manzaranın İzmir'e yakışmadığını belirterek, binanın bir an önce restorasyona alınarak kurtarılmasını istediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası