Ege Postası
Geri

Tarihi Bedesten Meydanı'nda üst yapı çalışmaları başladı

Afyonkarahisar'da Tarihi Bedesten Çarşı’nın bulunduğu meydanda alt yapı çalışmaları tamamladı. Alt yapısı tamamlanan Bedesten Meydanı'nda üstyapı çalışmalarına başlandı. Belediyenin içme suyu ve kanalizasyon, TEDAŞ'ın elektrik...
Tarihi Bedesten Meydanı'nda üst yapı çalışmaları başladı
Haberler / Genel
7 Haziran 2013 Cuma 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar'da Tarihi Bedesten Çarşı’nın bulunduğu meydanda alt yapı çalışmaları tamamladı. Alt yapısı tamamlanan Bedesten Meydanı'nda üstyapı çalışmalarına başlandı.

Belediyenin içme suyu ve kanalizasyon, TEDAŞ'ın elektrik hatlarını yer altına almasının hemen ardından meydanda hummalı bir çalışmaya giren ekipler, üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Altı ayrı ekip, meydanı en kısa sürede trafiğe açmak için büyük gayret gösteriyor.Ekipler bir taraftan Bedesten Meydanı ve Demirciler içine zar taşı, diğer taraftan ise Tuz Pazarı Caddesi ve Enstitü Caddesi'ne ise kaldırım döşüyor. Altyapısı tamamlanan bölgede tahrip olan borular yenileniyor.

“ÇARŞININ RESTORE EDİLMESİ GEREKİYOR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, meydanla birlikte Bedesten Çarşısı’nın hem içinin hem de dışının restore edilmesinin gerektiğini söyledi. Çoban, buranın cazibesi ve ziyaretçi sayısının artacağını, Bedesten’in gerçek kimliğiyle halkın karşısına çıkacağını belirtti. Çoban, "Ancak esnaf arasında ihtilaf sürüyor. Yüzde 60’ı 'evet' derken, yüzde 40’ı ‘hayır’ diyor. Biz restorasyon maliyetinin yüzde 60’ını karşılamaya hazırız. Ama maalesef hala çözüm bulamadılar. Eğer biz vatandaş katkısı sağlayamazsak bu iş zor görünüyor. Vatandaş eserin değerini bilmiyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası