Ege Postası
Geri

Tarihi ‘Bornova Evi’ gün yüzüne çıkıyor

Tarihi Kentler Birliği üyesi Bornova Belediyesi bir kültürel değeri daha kent kültürüne kazandırıyor. Geleneksel yapılaşmaya dair izler taşıyan Bornova Cumhuriyet Evi restorasyonu tamamlandı
Tarihi ‘Bornova Evi’ gün yüzüne çıkıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Aralık 2013 Çarşamba 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nin ardından bu kez de Tarihi Bornova Evi'ni hizmete sokmaya hazırlanıyor. Erzene Mahellesi 17 sokakta bulunan tarihi evin restorasyonu Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 6 ay süren çalışma sonunda tamamlandı. Restorasyon kapsamında özgün dokuya uygun olarak evin çatısı yeniden yapıldı, dış cephe sıva ve boyası tamamlandı. Kapı pencere gibi ahşap donanımlar yenilendi. Bina içinde bulunan merdiven, yer döşemeleri ve tavan kaplamaları ve aslına uygun olarak yeniden yapıldı. Tarihi evin bahçe düzeni yapıldı ve duvarı inşa edildi.
Kent kültürünü canlı tutmanın kentin geleceğini de belirlediğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornovamız Yeşilova'ya yapılan kazılarla İzmir'in yerleşik tarihini 8500 yıl olarak belirliyor. Uzak geçmişimizden bugüne kültürümüzü şekillendiren pek çok unsur var. Belediye olarak bu değerleri yaşatmaya ve vatandaşımızla en doğru şekilde paylaşmaya gayret ediyoruz. Bir kentin geleceğinin geçmişten gelen değerlerle daha sağlıklı kurulabileceğini biliyoruz. Bornova Cumhuriyet Evi de bu değerleri yaşatacak ve çoğaltacak önemli bir yapı. Restorasyon çalışmasını tamamladık en kısa zamanda halkımızla birlikte açılışını yapacağız" diye konuştu.
Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Bornova Belediyesi daha önce yine Tarihi Kentler Birliğinden Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'yle proje dalında, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi projesiyle "Uygulama" dalında "Yerel Koruma Ödülü" ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında "Tarihe Saygı" ödüllerine layık görüldü.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası