Ege Postası
Geri

Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı tarihi Büyükşehir Davası'nda yeniden erteleme kararı çıktı. Mahkemenin AYM kararını bekleme kararı aldığı duruşmada sanıklardan yönetmen Faik Ahmet Akıncı'nın çıkışı damga vurdu. Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi
Tarihi Büyükşehir davası yine ertelendi
Haberler / İzmir
19 Nisan 2016 Salı 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/ HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve üst düzey belediye bürokratları, şirket yöneticilerinin yargılandığı 129 sanıklı Büyükşehir Davası'nın bir sonraki duruşması 15 Temmuz'da görülecek.

"O davanın asıl mağduru konuştu: Sırf o filmi çektim diye..." Haberi okumak için tıklayınız!!!

2011 yılında başlayan operasyonların ardından start alan tarihi davanın 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 27'inci celsesinde Anayasa Mahkemesi'nden gelecek sonuç için bir kez daha ertelenmesi yönünde karara verildi.

Duruşmada önce yoklama yapıldı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve tutuklu sanığın bulunmadığı davanın duruşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılmazken, çok sayıda sanığın katılmadığı görüldü. Savunma avukatı Mahmut Yılmaz söz alarak, "2 yıl, 1 ay 13 gün geçti. Bizimle birlikte süren Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Kafes, Oda TV davaları sonuçlandı ve sanıklar beraat etti. Bizim davamız neden hâlâ sürüyo? Anayasa Mahkemesinin kararını neden bekliyoruz" dedi. 

BİR SONRAKİ DURUŞMA 15 TEMMUZ'DA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı duruşmada savunma avukatları taleplerini yinelerken, mahkeme heyeti ise davanın tamamen düşürülmesi yönündeki itirazları bir kez daha reddetti.

KUBİLAY FİLMİNİN YÖNETMENİNDEN ŞOK EDEN ÇIKIŞ

Mahkemede söz alan sanıklardan Faik Ahmet Akıncı'nın çıkışı ise güne damga vurdu. Geçen yılki duruşmada beraat talebinde bulunan ve çektiği "Kubilay" isimli filmden ötürü yargılandığını savunan Akıncı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hiç bir ilgisi olmadığını dile getirdi. Mahkeme heyetine hakkındaki suçlamaların düşürülmesi için seslenen ünlü yönetmen Akıncı, "Ben bu davaya yoldan geçerken tutup atılmış bir kişiyim. Ben bu dava başladıktan sonra 7 davada yargılandım. Şuanda da cezaevinden hakaret davasından 6 ay 10 gün yatarak çıktım geldim bu dava hala sonuçlanmadı. Ben ne belediyede çalışıyorum, ne belediyede ihaleye girdim ne ihaleden dosya aldım. İzmir belediyesinin yerini dahi bilmem. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çok yolsuzluklar yaptım. Beni yargılayacaklarsa oradan yargılasınlar. İstanbul’da AK Partili belediyelerdeki yolsuzlukları dile getirdiğim için bu davanın içine atıldım. İstanbul, Küçükçekmece, Bahçelievler, Üsküdar, Mamak, Kayseri, Gaziantep ben onlarda yolsuzluk yaptım burada yapmadım ki. Fethullah Gülen’e hakaret ettiğim için bu davaya dahil edildim. İşimi, eşimi, aşımı, sıhhatimi, şimdi de dinimi imanımı kaybettim. Ben bu davanın içinden ayrılmayı istiyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası