Ege Postası
Geri

Tarihi zaferin ardından Özel'den İzmir çıkarması: Yeni başkanlara mesaj!

CHP Lideri Özgür Özel seçim zaferini kutlamak için bugün İzmir'e geldi. Özel açıklamasında, "İzmir'in notu kıt, haksız mı haklı. En iyisini hak ediyor, en büyük desteği veriyor. Biz İzmir'in beklentilerini gördük, sesini duyduk. O sese yanıt veren bir liste ile İzmir'in karşısında çıktık. İzmir değişime, dönüşüme, gençleşmeye, kadınların siyasetteki eşit temsili noktasındaki büyük adıma ve bundan sonraki gelecek güzel günlere oy verdi. Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak. İzmir iyi belediyecilik uygulamalarını sürdürecek. Yapılanların üstüne koyacak ve büyük beklentiye cevap verecek. İzmir artık dünyanın sayılı kentleri ile yarışacak bir vizyona kavuşmalıdır. Bunun için bu genç hekime, bu örgütü dizayn etmeye değil, İzmir'i dünya kenti yapmaya gelen bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum" dedi. 
Tarihi zaferin ardından Özel'den İzmir çıkarması: Yeni başkanlara mesaj!
Haberler / Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 08:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde 47 yıl sonra birinci parti olarak büyük bir başarıya imza attı. 

CHP Lideri Özgür Özel tarihi zaferi kutlamak için İzmir'e geldi. 

İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda gerçekleştirilen halk buluşmasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Vehbi Bakırlıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçimi kazanan ilçe belediye başkanları katılım sağlarken, 12 bin fark ile Menemen'i kaybeden Deniz Karakurt 'un da katılım sağlaması dikkat çekti. 

"BU OTOBÜSÜ BURAYA SOKAN ŞEY ÖRGÜTTÜR" 

Kurultaydan sonra İzmir ziyaretinde otobüsün VIP girişine alınmadığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kurultayımızdan sonra bu havaalanına geldiğimizde bizim seçim otobüsümüzü buraya sokmamışlardı. İktidar partisinin adayı için ise kapıları sonuna kadar açtılar. Bu otobüsü buraya sokan şey şoför değil. Otobüsü sokan şey Özel'in Genel Başkanlığı ya da burada kurulan irade değildir. Bu otobüsü buraya koyan şey CHP örgütüdür. Türkiye'nin her yerindeki konuşmalarımda İzmir'e ve İzmir'in adaylarına ve İzmir'in seçmenlerine çok seslendim. Onlardan ne çok şey beklediğimi söyledim. Bir değişim başlayacaksa bunun İzmir'de başlaması gerektiğini ifade ettim. Koca bir sürecin, sancıların, tartışmaların sonrasında büyük bir kampanya sonunda öz gücümüzle, herhangi bir siyasi parti ile ittifak yapmaksızın adaylarımızla birlikte bu otobüsün üzerinde sizlerin huzurundayız. Bugün İzmir'den ilan etmek isterim ki, Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oy ile CHP, Türkiye'nin birinci partisidir" dedi. 

"İZMİR'E BORÇLUYUZ"

CHP'nin tarihi zaferine ilişkin açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğum zaman şunu söylemiştim; benim inandığım bir kural var o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi ikinci parti olamaz. Bugün CHP, 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır. 15'inci büyükşehir için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14 büyükşehirde kalsak dahi CHP'den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz. CHP 35 il kazanmıştır, en yakın rakibinden 11 il ileridedir. Geçen dönem 11 olan kadın belediye başkan sayısı 35'e çıkarken, bu konuda en önemli katkı İzmir'de gösterdiğimiz 9 kadın adaydan 8'ini seçen İzmir'in seçmenlerine aittir. Türkiye'de neredeyse tamamı gençlik örgütlerimizden gelen 58 genç belediye başkanımız vardır. Bu konuda da en büyük teşekkürü İzmir'de aday gösterdiğimiz 12 gencimizden 11'ini seçen İzmir seçmenlerine borçluyuz" dedi. 

"MENEMEN'E ANT İÇİYORUZ, REKOR OYLA KAZANACAĞIZ" 

 Kaybedilen ilçelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel, "2 tane kaybetmeyenden bahsetmek isterim. Aliağa'da yarışa başladığında yüzde 18 geride olan, Türkiye'nin en samimi kampanylarından birini yapan siyasi bu seçim sonucu ile noktalamayan, bir sonraki seçimin ilk günlerini yaşayan Aliağa adayımız Çağatay Güç'e yürekten teşekkür ediyorum. Menemen'de kendi hatalarımızla ve AK Parti'nin kumpasıyla elimizden alınan belediyede, hiçbirimizin el sürmediği köy beldelerden alınan arazilerin satışını siyasi finans yöntemine çeviren bir adaya karşı, devletin gücüne karşı bir kadın adayımız mücadeleyi bu seçim için kazanamadı görünüyor. O kaybın bütün sorumluluğunu tüm CHP'liler olarak üstleniyoruz. Kubilay'ın kenti Menemen'e ant içiyoruz ki gelecek seçimleri rekor oy ile CHP kazanacak" ifadelerine yer verdi. 

"ÖRGÜTÜ DİZAYN ETMEYE DEĞİL, DÜNYA KENTİ YAPMAYA" 

Aday belirleme sürecine dikkat çeken Özel, "Aday belirleme sürecinde İzmir partimizin sancak gemisidir demiştim. Bugün sancağı yere düşürmeyen, bu sancağı onurla taşıyan, kötü niyetlilerinin beklentilerinin aksine 30 belediyeden 28'inin bizlere armağan eden İzmirlilere yürekten teşekkür ediyorum. Aday belirleme süreci sonucunda, 'değişim nerede?' diye soranlar, 'İzmir'e baksın' demiştim. İzmir adaylarının yaş ortalamaları 47 olmak üzere, benden 2 yaş genç 30 belediye başkanın yaş ortalaması.  12'si genç, 9'u kadın aday, 11'i  ve 8'i seçildi. Bu arkadaşlarımız kendileriyle birlikte sakin bir güç, kararlı bir duruş, doğru siyasi okuyuş ve İzmir'in isteklerine en doğru reçeteyi yazacak olan Doktor Cemil Tugay'ın kaptanlığında yürüyoruz. Aday belirleme süreçlerinde kimsenin hakkını yemedik. Kusurumuz varsa kastımız yoktu. İzmir'in memnuniyet anketlerinde en üst düzeyde yer alan arkadaşlarımızla devam ettik, diğer arkadaşlarımıza da şunu anlattık; İzmir'in notu kıt, haksız mı haklı. En iyisini hak ediyor, en büyük desteği veriyor. Biz İzmir'in beklentilerini gördük, sesini duyduk. O sese ytanıt veren bir liste ile İzmir'in karşısında çıktık. İzmir değişime, dönüşüme, gençleşmeye, kadınların siyasetteki eşit temsili noktasındaki büyük adıma ve bundan sonraki gelecek güzel günlere oy verdi. Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak. İzmir iyi belediyecilik uygulamalarını sürdürecek. Yapılanların üstüne koyacak ve büyük beklentiye cevap verecek. İzmir artık dünyanın sayılı kentleri ile yarışacak bir vizyona kavuşmalıdır. Bunun için bu genç hekime, bu örgütü dizayn etmeye değil, İzmir'i dünya kenti yapmaya gelen bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum" dedi. 

"BELEDİYE BAŞKANLARI ÖRGÜTÜN AMİRİ DEĞİL"

Örgüt belediye dengesinde bahsederek, örgüte çağrıda bulunan Özgür Özel, "İlçe başkanlarımız Atatürk'ün koltuğunun ilçelerindeki bekçileridir. Siyaseti onlar yapacak. Örgüt belediye ilişkilerini sağlıklı yürütülmesine katkı sağlayacak. Belediye başkanlarımız da kamu görevlerini yaparak önce örgütümüzün sonra da hepimizin göğsünü kabartacak, yüzünü güldürecek. Buradan bütün örgütümüze çağrım şudur. Elbette örgüt-belediye ilişkisi önemlidir. Ama ne belediyeler örgütün yöneteceği kurumlardır, ne de belediye başkanları örgütümüzün amirleridir. Herkes kendi görevini iyi yapınca bir başka göreve talip olursa hakkının yenmeyeceğini görmüştür. Bugün tarihimizde ilk kez memleketin Manisa'da ve Denizli'de geçmiş dönemin iki başarılı il başkanı Büyükşehir Belediye Başkanımız olmuştur. Örgüt belediye dengesini doğru kuran, birbirine destek olan, yapılan icraatları doğru anlatan örgüte, örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar ben de sahip çıkacağım. Eski hastalıklarla bir ilçe seçimini almak üzerinden yapılabilecek her türlü müdahalede belediye başkanının kamu hizmetinin sunumunda olmadık taleplerle yıpratmaya girişen ilçe başkanının da karşısında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü herhangi bir beş yıla talip değiliz. Iktidarda bir başka Sosyal Demokrat Parti yok. Atatürk'ün hedeflerini tutturmuş değiliz. Ve bu beş yıl kim hata yaparsa kim yanlış yaparsa Atatürk'ün partisinin girdiği ilk yerel ve ilk genel seçimde birinci parti yapma ve Atatürk'ün partisini ikinci yüzünün ilk seçiminde iktidar yapma hedefime, hedefimize Türkiye'nin bu büyük yürüyüşüne engel olur, bu yolda engel tanımayacağız. Türkiye'nin bu büyük yürüyüşüne engel olur, bu yolda engel tanımayacağız" dedi. 

"KREDİYİ DOĞRU DEĞERLENDİRECEĞİZ" 

Adaylardan ve örgütten beklentilerini anlatan Özel, "Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu kredi bir tüketici kredisi değildir. Öyle görürsek harcar, bitirir ve kaybederiz. Bu kredi bir yatırım kredisidir. Seçmen bize 'beş yıl iyi yönetin dördüncü yılın sonunda karar vereceğim. Eğer Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparsanız, belediyeleri iyi yönetirseniz, kavga etmezseniz, Türkiye'yi yönetmeye hazır kadroları yetiştirirseniz, size Türkiye'yi yönetmeniz için de daha büyük kredisi vereceğim demiştir.' Seçmenin bu kredisini doğru değerlendirmek, bu dört yıl en iyi hizmeti yapmak, örgüt olarak çok çalışmak durumundayız. Bugün zafer kazandığımız seçimin dördüncü günü değildir. Gelecek zafer kazanacağımız seçimin dördüncü günündeyiz. Ve bundan sonraki her günü seçime bir gün az kalmanın üzerimize yüklediği sorumlulukla, hep birlikte çalışmak durumundayız" diye konuştu. 

"İZMİR'İ KANDIRAMADILAR" 

AK Parti'ye yaşam biçimi, logosuz afişler üzerinden yüklenen Özel, "İzmir'de olmadığı gibi davrananlar, takiye yapanlar, diğer şehirlere yaptıklarını gizleyenler partilerinin rozetinden, genel başkanlarının resimden uzak duranlar İzmir'i kandıramamışlardır. Ancak şunu da bilin ki İzmir yaşam biçimlerine karşılıklı teminat olan bir kenttir. Onlar bize bu teminatı İzmir'e bu teminatı veremediler. Ama sakın bu zaferin bize kazandırdığı özgüvenle bir tane AK Partili'yi kırarsak bir tane MHP'liyi üzersek ve pek çoğu bize destek vermiş olan Cumhur İttifakı'ndan gençlere bu partide kendilerini yabancı hissettirirsek yanlışların en büyüğünü yapmış oluruz. Davet ettik, geldiler. Burası baba evidir. Baba evinde herkese yer vardır. Baba evinde gelen herkes huzur içinde oturabilir. Kardeşim biri başını açar öbürü kapar. Baba kimseye karışmaz. Baba evinin bir odasında biri oturur, eğlenir, biri bir odasında namaz kılar, ibadet eder. Baba evi böyle bir yerdir. İzmir birlikte yaşamanın birlikte yönetmenin kendinden olmayana da kendi hakkından fazla sahip çıkan hoşgörü ve özgürlüklerin kentidir. Bunun için sizlere güveniyorum. Bunu bütün Türkiye'ye göstereceğiz" dedi.

BİZZAT ÖZÜR DİLEDİ 

CHP lideri Özel, "Bir seçim bitti. 30 ildeki rakiplerimizden arkadaşlarımın kalbini kırılan arkadaşlarımın istemeden kalbini kırdıkları varsa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı her ne kadar kampanyasında partisinden kopma çabasını samimi bulmasak da kullandığı dille, yapmış olduğu kampanyayla İzmir'e etmiş olduğu iltifatlarla olumlu bir iklime bugüne kadar katkı sağlamıştır. Biz bir kusur ettiysek herhangi bir üyemin herhangi birisinin kalbini kırdıysa genel başkan olarak sorumluluğu alıyorum. Tüm seçim döneminin varsa bilinmeden yapılmış hataları için örgütü bazına bizzat özür diliyorum. Eğer bizi kıranlar, üzenler, haksızlık edenler olduysa bu meseleyi sürdürmeyeceğimizi, arkadaşlarımızın üstlendikleri kamu görevi gereğince tüm seçmenlere tüm belediyelerimizin kapılarının açık olduğunu bir kez daha açıklıkla ifade ediyorum. Bundan sonra İzmir büyük iktidar yürüyüşümüzün en önemli adımlarını atacağımız İzmir'de yüzleri güldüreceğimiz, partimizi iktidara taşıyacağımız sancak gemimiz olmaya devam ediyor" ifadeleriyle sözlerini bitirdi. 

"İZMİR'İN MELTEMİ" 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu konuşmasında, "CHP'ye oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımız içinniz rahat olsun, bu zafer sizinde zaferiniz. Rahat bir nefesi hep beraber alacağız. Ülkemizdeki bu baharı hep beraber yaşayacağız. Aday lansmanında demiştim ki; İzmir'de simite gevrek, domatese domat, çamaşır suyuna klorak deriz. Biz çok çalışırız ama yaşamanın keyfini sürmeyi de biliriz. Kordon'da İzmir'in melteminde eşimizle yürümenin hazzını hiçbir şeye değişmeyiz demiştim. İzmir'in meltemi yurt dağlarını aştı, Manisa'ya ulaştı. Komşum Manisalılar zaferiniz kutlu olsun. Ferdi Kardeşim Manisa'ya hayırlı olsun. İzmir'in meltemi Ödemiş'i aştı Denizli'ye ulaştı. Vekil olamayınca çok üzülmüştümn. Kısmet bugüne imiş. Nuri Abim Denizli'ye hayırlı olsun. İzmir'in meltemi o kadar kuvvetli esti ki Balıkesir'e ulaştı. Hepimize yakın Ahmet Akın, hepimize hayırlı olsun. Ege'nin dağlarında çiçekler açtıran Uşak'a, Afyon'a, Kütahya'ya selam olsun. Oralarda da gençlerimizin şen kahkahalarını, kadınlarımızın özgüvenli yürüyüşünü çok kısa zamanda çoğaltacağız. Bu seçimin tartışmasız en güzel yeri Adıyaman'a, 'Ege'nin incisidir' diyen Adıyamanlılara Abdurrahman Tutdere Hayırlı olsun. Bu zafer kendi kendine olmadı. Bu adayları belirleyen, seçim süreci boyunca 100'ün üzerinde miting yapan, bir günde 7 miting yapan başarının mimari, örgütümün başı, Türkiye İttifakı'nın kurucusu Genel Başkanıma gönülden teşekkür ediyorum. Bu başarıya neden arayan herkes hakkınızı teslim etmelidir. Bu başarının baş mimarı sizsiniz. İzmirli tüm CHP'liler adına yaşattığınız bu mutluluk için sağ olun. Yoılumuz açık olsun" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası