Ege Postası
Geri

Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çiftçiye faiz indirimi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İlhami Teke, çiftçilere kredi faizlerinde indirim yaptıklarını duyurdu.Teke, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada kullandırılan kredilerin...
Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çiftçiye faiz indirimi
Haberler / Ekonomi
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İlhami Teke, çiftçilere kredi faizlerinde indirim yaptıklarını duyurdu.

Teke, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada kullandırılan kredilerin faiz oranlarını yüzde 8’e çektiklerini bildirdi.



Tarımsal kredilerde sağlanan uygun koşullar ile üreticilerin gerçek gücünü ortaya koyduğuna işaret eden Teke, “10 sene evvel yüzde 60’lar seviyesinde olan kredi faiz oranları sıfır ile yüzde 8 ile 4 aralığına çekildi. Ayrıca indirimli krediler kapsamında sulamada ve hayvancılıkta sıfır faizli kredi uygulamamız devam etmektedir. Her zaman çiftçilerimizin yanında olan çiftçi dostu Başbakanımıza da kredi faizlerinin aşağıya çekilmesindeki ve sıfır faize kadar sübvansiyonlu kredi kullandırabilmemizdeki desteklerinden dolayı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“TARIMSAL FAALİYETLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Teke, kısa bir süre önce kredi limitini 500 bin TL’ye çıkarıp Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının tarımsal faaliyetlerini büyütmelerinin önünü açtıklarını aktarırken, şunları kaydetti:

“Uygulamaya konulan yeni projeler ve sektöre sunulan desteklerle; tarım sektörü son 9 senenin 8’inde büyüyerek yarım yüzyılın en istikrarlı dönemini yakaladı. Türkiye 188 ülkeye 16 milyar dolar tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. 62 milyar dolara ulaşan Tarımsal GSYH ile Türkiye dünyada 7’inci sıraya, Avrupa’da 1’inci sıraya çıktı.


Tarım Kredi Kooperatifleri tarımsal süreci çiftçinin en iyi şekilde değerlendirmesi için tüm gayretini ortaya koyarak çalışmaktadır. Hepimize düşen görev çiftçimiz adına tarımımızı geliştirmek ve büyütmek amacıyla el ele, omuz omuza vermektir. Üreticiye sunduğu hizmetler ve mevcut imkanları en doğru biçimde kullanarak, adeta Türk tarımının yüz akı olan Tarım Kredi Kooperatifleri, bu konuda üzerine düşecek her türlü görevi severek üstlenmeye ve elinden gelen her türlü gayreti ziyadesiyle göstermektedir. Son dönemde çiftçilerimize sunduğumuz hizmetler göz önüne alınırsa Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi dostu bir kuruluş olduğunu ve bizimde çiftçilerimizin en güçlü teminatı konumunda olduğumuz görülecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası