Ege Postası
Geri

Tarım OSB için bakanlıktan önemli vize

İzmir’de dijital ve modern tarımın öncesi olması hedefiyle yola çıkılan Dikili’de kurulmak istenen Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesinde Bölgesi’nde jeotermal kaynak araması için başlatılan ÇED sürecinde için Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED gerekli değil” kararı verdi.
Tarım OSB için bakanlıktan önemli vize
Haberler / İzmir
21 Ekim 2022 Cuma 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Planları geçtiğimiz yıllarda başlayan ve İzmir'de dijital ve modern tarımın öncesi olması hedefiyle yola çıkılan Dikili’de kurulmak istenen Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde jeotermal kaynak araması için başlatılan ÇED sürecinde sona gelindi.

Planların tamamlanmasının ardından küçük üreticiyi dışarıda bıraktığı ve “kamu yararı taşımadığı” gerekçesiyle eleştirilen proje için Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “ÇED gerekli değil” kararı verdi.

“TARIM VE ORMAN ARAZİSİ” VASFINDA

Toplamda bin 323 hektarlık ruhsat alanı içerisinde 3 poligon ÇED alanı belirlenirken çalışma alanı ise 0,591 hektar olarak belirlendi. Çalışma kapsamında açılacak olan jeotermal kaynak aranması ortalama 800- bin 200 metre derinlikte olacak. Kuyular, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli onaylı Çevre Düzeni Planı haritasına göre “Tarım ve Orman arazisi” üzerine kurulacak.

Arama faaliyetleri sonucu planlanan noktalarda kaynak bulunmaması durumunda ÇED alanı içerisinde yeni arama noktaları belirlenecek. Ancak bu alanlardaki çalışmalar için ÇED değerlendirmesi istenilmeyecek.

Yaş sebze ve meyvenin topraksız modern seralarda üretileceği projenin bedeli ise 1 milyon 460 bin lira olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası