Ege Postası
Geri

Tarımda bireysel sulamaya destek uyarısı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 'Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurmak isteyen üreticileri, acele etmeleri konusunda uyardı. Başvuruların 30 Temmuz Salı günü mesai...
Tarımda bireysel sulamaya destek uyarısı
Haberler / Ekonomi
23 Temmuz 2013 Salı 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 'Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurmak isteyen üreticileri, acele etmeleri konusunda uyardı. Başvuruların 30 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar alınacağını, daha sonra yapılacak başvuruların kabul edilemeyeceğini belirten Temel, destekten faydalanmak isteyen üreticilerden salı gününe kadar başvurularını yapmalarını istedi.

Suyun tarım için önemine değinen Temel, sınırlı olan su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasının şart olduğunu dile getirerek, açıktan sulama yöntemlerinde suyun kaynaktan sulama yapılacak alana gidinceye kadar yüzde 50’lere varan kayıplar yaşandığını ifade etti. Temel, bu kayıpları ortadan kaldıracak ve suyun verimli kullanılmasını sağlayacak, suyu kaynaktan tarlaya kapalı borularda götüren yedi sisteme yüzde 50 hibe desteği verileceğini söyledi.

Ankara’da 98 bin hektar arazinin sulanabildiğini kaydeden Temel, “Ne yazık ki Ankara topraklarının sadece yüzde 8’ini suya kavuşturabiliyoruz. Tarımda istediğimiz seviyeye ulaşabilmemiz için daha büyük alanlarda sulama yapmamız şart. Bu toprakları suyla buluşturduğumuz takdirde Ankara’da yetiştiremeyeceğimiz ürün yok. Bunun için daha fazla, daha çeşitli ve daha kaliteli üretim yapmak isteyen üretici, şirket ve özellikle de kooperatiflerimizi bu destekten faydalanmaya çağırıyor ve 30 Temmuz tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize bekliyoruz.” dedi.

YÜZDE 50’Sİ BAKANLIKÇA KARŞILANIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca verilen sulama ekipmanları desteğinde, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetleri düşürülerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek amaçlanırken, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 50 bin lira, tarımsal amaçlı şirketler için 100 bin lira, sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri için 200 bin liraya kadar ulaşabiliyor ve bunun yüzde 50’si bakanlıkça karşılanıyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası