Ege Postası
Geri

Tarımsal sulamada bor sızıntısı

Bursa Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen, Mustafakemalpaşa Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sedat Kahraman tarafından yapılan ortak açıklamada, tarımsal sulamada tespit edilen...
Tarımsal sulamada bor sızıntısı
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen, Mustafakemalpaşa Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sedat Kahraman tarafından yapılan ortak açıklamada, tarımsal sulamada tespit edilen bor karışımına engel olmak için kapalı devre sulama sistemi kurulması gerektiği vurgulandı.

    2011-2012 üretim sezonu içinde Mustafakemalpaşa Sol Sahil Sulama Birliği tarafından sulama sistemine sağlanan ve Mustafakemalpaşa’da 125 bin dekar, Karacabey’de 40 bin dekarlık alanda kullanılan sulama suyunda yüksek seviyede ve bitkilere ciddi zararlar veren bor tespit edildiği hatırlatılan açıklamada yapılan çalışmalar anlatıldı. Açıklamaya göre yapılan çalışmalar şöyle: “Karacabey ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası ile Mustafakemalpaşa sol sahil sulama birliği birlikte koordineli bir şekilde çalışarak bu sorunun çözümü için girişimlerde bulunmuş ve su analizleri yaptırarak konunun takipçisi olmuştur. Bu süreç içinde içlerinde AK Parti Milletvekili Önder Matlı, CHP Bursa milletvekilleri İlhan Demiröz ve Turhan Tayan, yerel siyasi parti teşkilatları, Bursa Valiliği, Bursa İl Tarım Müdürlüğü ve Orman ve Su işleri Bakanlığı ile temaslarda bulunulmuştur. Şubat ayında kamuoyunu bu konunun ciddiyeti ile ilgili bilgilendirmek üzere hazırladığımız Bor Raporu konu ile ilgili kamu kuruluşların ulaştırılmıştır. Konu ile direkt ilgili olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü ile ilk temaslar kurulmuş olmasına rağmen henüz yazılı bir cevap elimize bugün itibari ile ulaşmamıştır. Ancak buna rağmen bazı gelişmeler elde edilmiştir.”

    Tarımsal kuruluşların yöneticileri, “Çiftçilerimizin mağdur olmaması ve milli ekonomiye yaptıkları büyük katkının devam edebilmesi için acilen kapalı sulama sisteminin kurulması için ödenek ayrılması ve en kısa zamanda bitirilerek çiftçimizin hizmetine sunulması gerekmektedir.” çağrısında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası