Ege Postası
Geri

“Tarlada izi olanın sofrada sözü olsun“

CHP İzmir’de kadın belediye başkan aday adayları fazla sayıda kadın aday için seslerini yükseltmeye devam ediyor.Çeşitli kamu kuruluşlarından istifa edip aday adayı olan kadınların son günlerde isimlerinin ön plana çıkması üzerine İl Kadın Kolları Başkanı, CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Özgün Utku, “tarlada izi olanın sofrada sözü olsun. Tercih edilecek kadın adaylar örgütte emeği olanlardan olsun. Tamam kariyeri olsun ama zamanını partiye ayıranlardan, enerjisini partiye ayıranlardan olsun” dedi.
“Tarlada izi olanın sofrada sözü olsun“
Haberler / Yerel Politika
16 Aralık 2013 Pazartesi 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları, partiden belediye başkan aday adayı olan kadınlarla basın mensuplarını öğle yemeğinde bir araya getirdi.İl Kadın Kolları Başkanı, CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Özgün Utku, “tarlada izi olanın sofrada sözü olsun. Tercih edilecek kadın adaylar örgütte emeği olanlardan olsun. Tamam kariyeri olsun ama zamanını partiye ayıranlardan, enerjisini partiye ayıranlardan olsun” dedi. Utku’nun sözleri CHP’den Konak Belediye Başkan adaylığı için ismi dillendirilmeye başlayan, Kocaoğlu’nun da desteğini aldığı iddia edilen İzmir Barosu eski başkanı Sema Pekdaş üzerinden Genel Merkeze mesaj olarak yorumlandı.Toplantıya İzmir’de başkanlık koltuğuna talip olan 40’a yakın kadın aday adayından 15’i katıldı.

HEM SAYI HEM ÖRGÜT VURGUSU

CHP İzmir’de kadın belediye başkan aday adayları fazla sayıda kadın aday için seslerini yükseltmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda toplanıp Ankara’ya giderek Genel Merkez’de İzmir’de kadın adaylara yönelik beklentilerine dile getiren kadın adaylar yine bir araya geldi. İl Kadın Kolları Başkanı, CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Özgün Utku hem sayı vurgusu yaptı hem de ‘örgütten olsun’ mesajı verdi.


134 OLSA NE OLUR
Partileri iktidara taşımada kadın örgütlerinin önemine dikkat çeken Utku, kadınların emeğinin olduğunu sözünün de olması gerektiğini söyledi. İzmir’e yakışan sayıda kadın adayın olması gerektiğini söyleyen Utku, “ Aday adayı geçiş sürecidir. 34 olsa ne olur 134 olsa ne olur. Biz kadın aday sayısı fazla olsun istiyoruz” dedi.

EMEĞİ OLAN ZAMANINI AYIRAN OLSUN
Parti tarafından başkanlığa aday gösterilecek kadınların örgütten gelmesi gerektiğini ifade eden Utku, “ tarlada izi olanın sofrada sözü olsun. İzmir’de bu dönemde aday adaylığı açıklayanlar kadınların hepsi belirli kariyerde. Bizler erkek arkadaşlarımızla aynı okullardan mezun olduk aynı iş alanlarında çalıştık.Kadınların da o koltuklarda oturması gerek. Tercih edilecekler örgütte emeği olanlardan olsun. Tamam kariyeri olsun ama zamanını partiye ayıranlardan, enerjisini partiye ayıranlardan olsun.İzmir’de göğsümüzü gererek söyleyecek sayıda aday olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


ARITMAN: YILDIRIM GÖNÜLSÜZ
Toplantıda söz alan CHP İzmir eski milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman, AK Parti’nin İzmir adayı Binali Yıldırım’ı hedef aldı. “Başbakan bir bakanını neden harcadı diye merak ediyorum” diyen Artıman, Yıldırım’ın gönülsüz bir başkan adayı olduğunu söyledi. Yıldırım’ın aylarca aday olmamak için direndiğini ifade eden Arıtman, şunları söyledi, “ Mecburi bir görev olarak verildi adaylık Yıldırım’a…Üzülmesin Yıldırım. Bu vesileyle İzmir’i tanımış olacaktır. İzmir milletvekili olmasına rağmen burada yaşamadığı için İzmir’i bilmiyor. Vesileyle güzel İzmirimizi kendisine tanıtırız. ”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası