Ege Postası
Geri

Tartan: Türk polisi çivili sopalarla gençlerin üzerine gitmez

KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir’de Taksim Gezi Parkı direnişinde güç kullanan eli sopalı siviller için “Bunlar bence görevden vazife çıkaran bir takım maksatlı kişiler. Türkiye’yi kaos ortamına sokmaya çalışan terörden beslenenler. Türk polisi çivili sopalarla gençlerin üzerine gitmez” dedi.
Tartan: Türk polisi çivili sopalarla gençlerin üzerine gitmez
Haberler / Güncel
5 Haziran 2013 Çarşamba 18:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’de Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı direnişine destek gösterilerine katılan CHP’li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eyleme katılan gençlerin aynı zamanda yaşam tarzına müdahaleye tepki gösterdiklerini, bu gençlerin provoke edilmemeleri için her gece meydanda sakinleştirici rol aldığını anlattı.

Tartan, ülke gündemine oturan eli sopalı polisleri ilk kez kendisinin tespit ettiğini ve sosyal medyada paylaştığını belirterek şunları söyledi:

“Ne zaman ki biber ve portakal gazı devreye girdi o zaman ortalık karıştı. Olay şiddetin başlamasıyla şiddete dönüştü. Eli sopalı kişilerin ne olduğunu kimse bilemedi. Ben bunu gündeme getirdiğinde kimse böyle bir olayın varlığından haberdar değildi. Sabaha karşı 03.00’e 04.00’e kadar sokaktayım. Bunların devletin polisi olduğuna inanmıyorum. Birkaçı polistir ama mutlaka bunu ısrarla söylüyorum, bunlar görevden vazife çıkaran birtakım maksatlı kişiler. Türkiye’yi kaos ortamına sokmaya çalışan terörden beslenenler. Türk polisi çivili sopalarla gençlerin üzerine gitmez. İnsan olan o görüntülerden etkileniyor.”

Tartan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geri adım atması gerektiğini belirterek, “Yanlış yapılmıştır, bu karar gereksizdir. Türkiye iyi bir yolda yürürken bu noktaya gelinmemeli. Yoksa biriken olumsuzluklar provokasyonlara da yol açıyor. Geri adım atılmalı” dedi.(ELİF DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası