Ege Postası
Geri

Tartan kadınlara konuk oldu

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yapılan toplantısının konuk konuşmacısı İzmirli eski bakan ve gazeteci-yazar Dr. Hakan Tartan oldu.
Tartan kadınlara konuk oldu
Haberler / İzmir
20 Nisan 2017 Perşembe 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Merhum seramik sanatçısı Ümran Baradan'ın kurucusu olduğu Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin Başkanı eski bakanlardan Işılay Saygın, toplumun gelişmesinin kadına verdiği değerle orantılı olduğunu söyledi. Buluşmada, çeşitli değerlendirmelerde bulunan Hakan Tartan son kitabı 'Ölümün ilanı - Son Ses' ile ilgili açıklamalar da yaptı. Türkiye'nin zorlukları, kadının gücü ile daha kolay aşacağına inandığını vurgulayan Tartan, bu anlamda İzmirli kadınların her zaman öncü rol oynadığını söyledi.

Katıldığı toplantılarda Konak Belediye Başkanlığı döneminde hizmete soktuğu Türkiye'nin ilk Kadın Müzesi'nin de sık sık gündeme geldiğini ifade eden Tartan, kitabı ile ilgili şunları söyledi:

"Ölüm yaşamın bir gerçeği. Ancak bunu kaygılarla hatırlamak insanı yıpratıyor. Kalıcı eserler veren, ailesinde, toplumda iz bırakan insanlar hiçbir zaman ölmüyor. Bu kitabı okuyanların pişmanlıkları ve hayata duydukları sitemler az oluyor. Davet ediyorlar, gel bize ölümü ve sonrasını anlat diyorlar. Hayır, diyorum. Bu kitap, ölümü anlatmıyor; Yaşamı ve sevdiklerimize daha çok değer vermemiz gerektiğini anlatıyor." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası