Ege Postası
Geri

Tartışmalı projeye Valilik izni!

17-25 Aralık operasyonlarında medyaya sızan ses kayıtları ile gündeme gelen ünlü işadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'a İzmir'de flaş bir onay geldi. İmar planları yılan hikayesine dönen ve yerel idare, meslek odaları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile halkın karşı çıktığı firmanın Mavişehir'de yapımına başladığı 368 daire ve 33 işyerinden konut-AVM projesiyle ilgili talebe İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'ndan vize geldi. Sahilde ranta koşulsuz onay
Tartışmalı projeye Valilik izni!
Haberler / İzmir
2 Nisan 2015 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mavişehir'de birçok konut sahibi ve derneğin itirazlar ve yargı yolu ile karşı çıktığı yeni konut ve AVM projesine bölgesel imar planlarının ardından verilen son çalışma izni ile devletten ikinci onay geldi. Yapılan son değişiklikle birlikte, son yargı kararı sonrasında tamamı plansız kalan Mavişehir bölgesinde başlayan AVM ve konut inşaatına verilen çalışma izninin kapsamı da genişletildi.

 
ÜNLÜ İŞADAMININ REZİDANS VE AVM PROJESİNE VALİLİK İZNİ
İstanbul'da yapılan yeni havalimanı projesinin müteahhitleri arasında yer alan ünlü işadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'ın çalışma izni talebine İzmir Valiliği'nden onay geldi. Firmanın Mavişehir'de inşaatına başladığı proje için verilen çalışma izninin 24 saate çıkartılmasına yönelik 2 Mart tarihinde sunduğu dilekçeyi değerlendirmeye alan Mahalli Çevre Kurulu, hafta sonu da dahil olmak üzere inşaat faaliyetlerinin saat sınırlamasını kaldırdı.
 


KAMU YARARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Nüfusun oldukça yoğun olduğu ve çevresi konutlarla çevrili alanda inşaatın gündüz saatlerinde trafiği engellemeyecek şekilde çalışması şartı ile izni veren kurul, onayı gelen karşıt görüşlere karşın ilginç bir gerekçeye dayandırdı. Ticari ve konut projesine "Kamu yararı gerektiren baraj, köprü, tünel, otoyol, şehir içi anayol, toplu konut projesi gibi inşaat faaliyetleri" başlıklı maddeye dayandıran MÇK'nın verdiği onay doğrultusunda, firma 7 gün ve 24 saat boyunca alanda çalışmalarını sürdürebilecek.
 


YEREL İDAREDEN VETO

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde gerçekleşen zirvede firmanın söz konusu talebi yerel idare tarafından veto edildi. Geçtiğimiz yıllarda toplu konut alanı ilan edilen ve mahkemelik olan alanla ilgili itirazlarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, çalışma iznine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Ege Deniz Komutanlığı da şerh koydu. Değişikliğe Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İzmir Valiliği ile diğer resmi kurumlardan ise izin geldi.
 

PLAN YOK, İNŞAAT İZNİ VAR
Diğer yandan, Cengiz İnşaat'ın AVM ve rezidans projesini de içeren Karşıyaka Mavişehir'deki bölgesel imar planları Nisan 2014 tarihinde iptal edilmişti. Yıllardır itirazlar ve davalara konu olan Mavişehir bölgesi, Danıştay 6'ıncı Dairesi'nin yerel mahkemenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planları iptal kararını bozmasıyla plansız kalmıştı. Ocak ayından bu yana plansız kalan bölgede herhangi yeni bir ruhsat verilmemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası