Ege Postası
Geri

Tartıştığı avukatı ile emekli icra müdürünü öldüren sanık, çifte cinayeti planlamış

Muğla'nın Bodrum ilçesinde araçta tartıştığı avukatı Mehmet Erdal Çam (73) ile emekli icra müdürü Özcan Çavdar'ı (57) öldüren Galip Özmen (63) için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, yardım ettiği belirlenen Osman Kemiklioğlu (28) hakkında da 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Özmen'in 2018'de kiraladığı apart otel ile ilgili açılan davayı kaybetmesinden avukatı Çam'ı sorumlu tutup, kendisini dolandırdığını, Çam'la tanıştıran Çavdar'ı da zararını karşılamadığı gerekçesiyle planlayarak öldürdüğü belirtildi.
Tartıştığı avukatı ile emekli icra müdürünü öldüren sanık, çifte cinayeti planlamış
Haberler / 3. Sayfa
2 Haziran 2024 Pazar 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay, 22 Eylül 2023'te saat 17.30 sıralarında Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde meydana geldi. Galip Özmen, arkadaşı Osman Kemiklioğlu, avukat Mehmet Erdal Çam ve emekli icra müdürü Özcan Çavdar ile bir kafeteryada buluşup, kahve içti. Ardından Galip Özmen, Çam ve Çavdar ile devam etmek üzere bir hafif ticari araca bindi. Osmanlı Kemiklioğlu ise kendi aracıyla grup grubunu yaptı. Yolda Galip Özmen ile avukatı Çam arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Galip Özmen, yanında tabancayla önce Özcan Çavdar'ı, araçtan indiği sırada da Mehmet Erdal Çam'ı vurdu. Galip Özmen daha sonra arkadaşından gelen Kemiklioğlu'nun aracına binerek uzaklaşıyor. Çavdar ile Çam'ın hayatının kaybolduğu belirlenirken, Özmen bir süre jandarma teslim oldu. Özmen'i bıraktıktan sonra Denizli'ye gittiği kaydedilen Kemiklioğlu'nu da yakalayıp Bodrum'a getirdi.

SORGUSUNDA SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Galip Özmen, jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf edip, Çam ve Çavdar'ı işlettiği ürün tahliye durumunun kaydedilmesinden sorumlu tutulduğu için öldürdüğünü söyledi. Özmen'in eski Denizli Baro Başkanı da olan Çam'ı, Çavdar aracılığıyla bulduğu belirtildi. Özmen ve Kemiklioğlu, operasyonların ardından tutuklandı. Öte yandan Kemiklioğlu, 28 Kasım 2023'te tahliye oldu.

4 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 sayfalık iddianame hazırlanıyor. İddianamede, Özmen'in 2018 yılında işletmede apart otel kiraladığı ve mal sahibi ile aralarında kira artışı nedeniyle yaşanan anlaşmazlıkların olduğu belirtildi. Mal sahibinin davaya taşıdığı ve Özmen'in arkadaşı Özcan Çavdar'ın aracılığıyla Avukat Mehmet Erdal Çam'a aktarıldığı kaydedildi. Aradan geçen zamanın ardından Özmen'in davayı kaybettiği ve oteli tahliye ettiği iddianamede vurgulandı. Özmen'in iddiasına göre, davanın bitmesine rağmen Çam'ın kendisinden para istediği ve dolandırıldığı iddiasıyla zararın karşılanması için ödediği paraları Çavdar'dan karşılamasını talep eden de iddianamede yer verildi. Parasını alamayan Özmen, bu planla öldürme planı yaparak Kemiklioğlu ile paylaşılmasına dikkat çekildi. Özmen'in, Kemiklioğlu'nun aracıyla birlikte verilen lisanssız tabancayla Denizli'den Bodrum'a geldiği de iddianameye girdi.

'İKİLİNİN BAŞLARINA ATEŞ ETTİ'

Bodrum'a gelen Özmen ve Kemiklioğlu'nun Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar ile buluştuklarına dikkat çeken iddianamede, "Özmen daha sonra Çam ve Çavdar'ın aracına bindi. Bu sırada Özmen, ikiliye 'Siz benden para aldınız, beni dolandırdınız. Beni bitirirsiniz, Ben de sizi bitireceğim' dedi. Daha sonra arkasında oturan Özmen, çantasından çıkarılan tabancayla ikilinin ateşlenmesine devam etti. Siz takip ettiniz, burada kolluk tarafından yakalandı" denildi.

YAKIN MESAFEDEN ATEŞ, MERMİ ÇEKİRDEĞİ YOK

İddianamede ayrıca yapılan otopsilerde öldürülen Çam ve Çavdar'a sağ alt enseye yakın mesafeden ateşlendiği ve mermiye rastlanmadığı belirtildi. Savcılık, tutuklu sanık Özmen için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz yargılanan Kemiklioğlu'na da 15 harfli 20 yıla kadar hapis cezası istedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası