Ege Postası
Geri

‘Taş Mektep’ filmiyle duygulandı, ağladı, düşündüler

Sakarya Meydan Savaşı’na katılmak için eğitimlerini yarıda bırakan ve şehit olan 63 lise son sınıf öğrencisinin yaşam mücadelesini konu alan sinema filmini izleyen Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencileri, duygusal anlar yaşadı....
‘Taş Mektep’ filmiyle duygulandı, ağladı, düşündüler
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sakarya Meydan Savaşı’na katılmak için eğitimlerini yarıda bırakan ve şehit olan 63 lise son sınıf öğrencisinin yaşam mücadelesini konu alan sinema filmini izleyen Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencileri, duygusal anlar yaşadı.

    Okul Müdürü Abdullah Danacı, Müdür Yardımcısı Cüneyt Dönder nezaretinde Cinema End’e gelen Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesinin 180 öğrencisi ve öğretmenleri, bu vatanın kolay kazanılmadığını bir kez daha yaşadı. Bazı öğrenciler filmi izlerken ağlamamak için yutkundu, bazıları ise gözyaşlarını tutamadı.

    İşadamı Ahmet Türkmen’e bu imkanı sağladığı için teşekkür eden Osman Ulubaş Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Danacı “Amacımız hem öğrencilerimize sosyal bir aktivite sağlamak hem de bizi biz yapan değerlerimizi, vatanı bize emanet eden atalarımızın verdiği mücadeleyi konu alan filmleri izletmekti. O dönemde lise çağındaki çocuklar bile savaşa girmiş, mücadele vermiş. Bu topraklar böyle kazanılmış. Çocukların da en azından bunun bilincinde olması lazım. Bu tip etkinliklere devam edeceğiz.” dedi.

    Ahmet Türkmen’in sponsorluğunda 75. İMKB Ortaokulu ve Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden toplam 300 öğrenci de aynı filmi ücretsiz izleme imkanı buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası