Ege Postası
Geri

Taşeron krizi meclise taşındı

Karabağlar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’nde 166 personeli kapsayan kritik hizmet alım ihalesinin taşeron firmaya gitmesi sonrasında başlayan kriz belediyenin meclis oturumuna taşındı. Muhalif AK Parti grubu, yaşanan ihale kriziyle ilgili belediye yönetimini sorumlu tutarken, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise resmi kurumlar arasında yaşanan ikiliğin kaldırılmasını isteyerek, sorunun kökten çözümü için hükümete kritik bir çağrıda bulundu.
Taşeron krizi meclise taşındı
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ekim 2014 Perşembe 09:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ekim ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’nde son günlerde artarak devam eden taşeron krizi gündeme taşındı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda 166 Fen İşleri Müdürlüğü personeli ilgilendiren kritik hizmet alım ihalesinin ardından yaşanan süreç masaya yatırılırken, AK Parti’li meclis üyeleri belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Eleştirilere çağrı ile yanıt veren Başkan Muhittin Selvitopu ise, sorunun çözümü için Ankara’yı adres gösterdi ve “Eşitlik” ile “Adalet” istedi.
 
 
BAŞKAN SELVİTOPU HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU
Son haftalarda Karabağlar ilçesinin başlıca gündemi olan taşeron krizi ile meclis üyelerine ve kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunan Başkan Muhittin Selvitopu, “Taşeron sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Personelin daha fazla huzursuz olmaması için yoğun çalışmalar sarf ediyoruz. Bu konunun polemik yapılmasını istemiyorum. Mevcut yasalar gereği sadece bizde değil, birçok kurumda bu sıkıntılar yaşanıyor. Yetkililerin yapacağı yasal düzenlemelerle konu çözüme kavuşabilir. Geçmişte belediyeler kendi şirketlerine hizmet alımlarını doğrudan verilebiliyordu. Ancak sonradan bu yasa yürürlükten kaldırıldı. Çalışma barışı anlamında yasal düzenleme gerekiyor ve ortak  bir fikir oluşmuş durumda. Türkiye’de ihale yasasından muaf olan birçok kurum var. Oralarda bu imkan tanınıyor da, neden bizde tanınmıyor, bu ayrı bir konu…” şeklinde konuştu.
 
AK PARTİ KENT A.Ş. KRİZİNİ HATIRLATTI
Taşeron kriziyle ilgili olarak belediyeye yönelik eleştirilerde bulunan ve borçları nedeniyle ihale dışı kalan KARBEL A.Ş. şirketine yönelik tavsiyeler sunan AK Parti’li Meclis Üyesi Azad Fazla, “Bazı kurumlar ihalelerden muaf ama belediyeler değil. İstanbul ve Anadolu’daki ilçeler nasıl ihale şartlarına tabii ise, Karabağlar Belediyesi de, İzmir’deki diğer belediyeler de aynı koşullara tabiidir. Belediyeler arasında bir imtiyaz noktasında değiliz. 12 yıllık dönem içerisinde iktidar sorunların çözümü için adım adım kanunlar çıkartarak katkı yapmaya çalışıyor. Devlet idaresinin en iyi yöntemi de bu değil midi? Bizler de belediye olarak bu kente, bu ilçeye katkıda bulunmak istiyoruz. Taşeronla ilgili biz işi hızlandırıp nifak sokma ya da bir şiddet olayına yol açma noktasında değiliz. Ve makul bir şekilde, arkadaşlarımıza soğukkanlı davrandık. Bu tutumumuz ne ilgisizlik, ne alakasızdır. Kamusal alanda çalışan işçi kardeşlerimizin daha huzurlu ve mutlu çalışabilmesini istiyoruz. Geçmişte ne yazık ki, Karşıyaka’da yaşanan olaylarda bu mücadele sırasında kan revan içinde kalmıştık. biz ne gibi katkılar yapabiliriz, olumsuz ve marjinal bir tablo çizmemek için ne gibi gayret sarf edebiliriz diye, AK Parti Grubu olarak gerekenleri yapıyoruz” dedi.
 
FAZLA, AK PARTİ’NİN KİTAPÇIĞI İLE YÜKLENDİ
Son çıkan yönetmelikler ve torba yasa ile birlikte AK Parti hükümetinin belediye şirketlerine ciddi katkılar sağladığını ve KARBEL A.Ş’nin ayağa kaldırılabileceğini belirten Fazla, “Emniyet birimleri ile görüşerek, stresten, işini kaybetmekten ötürü arkadaşlarımızın olası bir şiddet ya da taşkınlık olayında toleranslı olmaları konusunda gayret sarf ettik. Daha önce Karşıyaka’daki olaylarda olumsuz tedbirler sunan emniyetin burada daha hassas olması gerektiğini ve çalışan arkadaşlarımızın daha hassas olmaları gerektiğini tembihledik. Bizim temennimiz arkadaşlarımızın kendi işlerinde ve kendi şirketlerinde çalışmasıdır. Şirketin olgun bir düzeye getirilmesi için sizlerin bir çalışma yapmasını diliyoruz” dedi. Belediye şirketinin ancak sermaye artırımları ile ayakta durabildiğini dile getiren AK Parti’li meclis üyesi Azad Fazla, belediye yönetimine yönelik eleştirileri sonrasında Başkan Selvitopu’na geçtiğimiz yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan “AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu” adlı kitapçığı takdim etti.  
 
 
Fazla’nın eleştirilerine yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, geçmişte görev yaptığı belediye şirketlerini borçsuz teslim ettiğini hatırlatarak, personelin yaşadığı sorunla ilgili esas sorunun Ankara’dan kaynaklandığını belirtti. Selvitopu, ihale sonrasında yaşanan sürecin siyaset ve polemik malzemesi yapılmasına karşı olduğunun da altını çizerek şöyle konuştu: “Bu süreç soğukkanlılık ve olgunlukla ile izlenmekte. Bu ihale yasası olduğu sürece bu tür durumlar kaçınılmazdır. Belediye şirketleri nereye kadar sermaye artırımları ile ayakta kalabilir, belli değil. Önemli olan belediye şirketlerinin tek başına ayakta durabilmesi. Konak’ta çalıştığım 10 yıl süresince belediye şirketleri bir tek kuruş sermaye arttırımına gitmeden kendi yağları ile ayakta durdu. Görevi teslim ettiğim tarihte ise şirketi kasasında 2 milyon TL nakit parayla teslim ettim. Buralar şirket bile olsa sonuçta bir kamu kurumudur. İyi yönetirseniz, yeni kaynaklar yaratır, gelir getirici faaliyetler yaparsanız bu şirketler ayakta durur. O noktaya geldiğimizde bu sorunla karşı karşıya kalmayız. Çalışan arkadaşlarımız da işsizlikle karşı karşıya kalmayacak. Biz bunları yaparken, siz de o dönemde sendika yöneticisi idiniz. Neler yaşandığını bilirsiniz. Sıkıntıları azaltmaya çalışıyoruz. Şirketimizin borçlarını kapatarak daha rahat hareket etme olanağına kavuşacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası