Ege Postası
Geri

Taşeron krizinde flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde parklar ve yeşil alanlar bakım ihalesini taşeron firma Dermar Temizlik’in kazanması sonrasında başlayan krizde flaş bir gelişme daha yaşandı. Belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. ihaleye sonucuna yaptığı itirazı Ankara’ya taşıma kararı alırken, hak kayıpları gündeme gelen 1170 belediye işçisi için son sözü Kamu İhale Kurumu söyleyecek. Kurumun en geç 20 gün içerisinde vereceği nihai karar doğrultusunda işçiler ya taşeron firmada işbaşı yapacak, ya da Büyükşehir Belediyesi çatısı altında mevcut koşullarda çalışmaya devam edecek.
Taşeron krizinde flaş gelişme
Haberler / Yerel Politika
18 Eylül 2014 Perşembe 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz başlayan ihale krizinin ardından zorlu günler geçiren ve bir yandan düzenledikleri çeşitli eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan, bir yandan da kritik ihaleyle ilgili itiraz sürecinden gelecek haberi bekleyen 1170 İZENERJİ işçisinin kaderi Ankara’da çizilecek. Son günlerde gerçekleştirdikleri eylemler ve protesto gösterileri ile “Taşerona hayır” diyen belediye işçilerini yakından ilgilendiren 3 aylık hizmet alım ihalesinin sonucuna bir kez daha itiraz eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. Kamu İhale Kurumu’na başvurdu. Buna göre, 20 gün içerisinde sonuçlanması beklenen itiraz süreci doğrultusunda işçiler için son kararı Ankara verecek.
 
 
BELEDİYE ŞİRKETİ KAMU İHALE KURUMU’NA İTİRAZDA BULUNDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 1170 İZENERJİ A.Ş. çalışanı taşerona geçme ya da işsiz kalma ile karşı karşıya bırakan ihale krizinin ardından yeni gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda ihale sonucuna yönelik itirazlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunan şirket, taşeron firma Dermar Temizlik’in kazandığı hizmet alım ihalesine karşı itirazlarını Kamu İhale Kurumu’na taşıdı.
 
HİZMET ALIMINDA EŞ DEĞER TEKLİF GELMİŞTİ
Toplam üç firmanın katıldığı ve doksan günlük park ve bahçeler, yeşil alanların bakımı, sulanması ve temizliğini içeren hizmet alımında Mardinli taşeron firma Dermar Temizlik Nakliyat Ltd. Şti. ile aynı teklifi sunan belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. itiraz sürecinin dolmasına sayılı dakikalar kala Kamu İhale Kurumu’na başvuruda bulundu. Belediye şirketi, mevcut hizmetleri kendisinin sürdürmekte olduğunu, iş bitirme açısından daha tecrübeli olduğunu ve kamu hizmetlerini yerine getirdiğini gerekçe göstererek verilen teklifin yeniden değerlendirilmesini talep etti.
 
İHALE KRİZİNDE SON SÖZ ANKARA’NIN
Buna göre, üç ayı kapsayan ihalede kentteki parkların ve yeşil alanların bakımı ile temizliğine dayalı hizmetlerde mevcut personeli çalıştıran ve 7 milyon 733 bin 688 TL’lik eşdeğer teklif sunan belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin başvurusunu değerlendirecek olan KİK (Kamu İhale  Kurumu), en geç 20 gün içerisinde firmanın itiraz gerekçelerini inceleyerek hizmet alımıyla ilgili nihai sonucu duyuracak.
 
DEV MİTİNG ARİFESİNDE İŞÇİNİN SON UMUDU
İhaleyle  ilgili resmi sonuçların açıklanmasının ardından harekete geçen belediye çalışanlarının örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası, işçilerle birlikte seslerini duyurmak adına art arda eylemler ve  protesto gösterileri düzenlerken, 22 Eylül’de gerçekleştirilecek “Taşerona hayır” mitingi öncesinde gelen haber personeli de umutlandırdı. Öte yandan, KİK nihai kararını resmi kanalla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştırana kadar taşeron firma işbaşı yapamayacak ve belediye çalışanları da işlerini mevcut koşullarda ve aynı haklarla sürdürecek. Kurum, beledi,ye şirketinin itirazlarını reddettiği takdirde ise 1170 çalışan mevcut haklarında düşüş yaşayacak ve taşeron firmada işbaşı yapacak ya da tazminatlarını alarak işlerinden ayrılmak zorunda kalacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası