Ege Postası
Geri

Tedavi gören çocukları sevindiren proje

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından 2016 yılında başlatılan 'ONKOBİS' projesi ile hastanelerde tedavi gören çocuklar için geliştirilen serum askılı bisikletler, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teslim edildi.
Tedavi gören çocukları sevindiren proje
Haberler / Güncel
22 Ocak 2018 Pazartesi 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çocukların hastanede yatağa bağlı kalmadan, oyun oynayarak tedavilerini sürdürmesi fikrinden yola çıkılarak geliştirilen askılı bisikletler, küçük hastaları sevindirdi. Kanser Savaşçıları Derneği tarafından ilgili uzmanlar rehberliğinde çocukların güvenliği ve sağlığı ön planda tutularak hazırlanan ONKOBİS (onkoloji bisikleti) projesiyle geliştirilen bisikletlerin finansmanı ise 'Aslı Bisiklet'in büyük katkısı ve bir grup dernek gönüllüsünün GBI'ın Viyana-Berlin arasında gerçekleşen bisiklet organizasyonuna katılarak, uluslararası platformda topladığı bağışlardan sağlandı.

KANSERE KARŞI PEDAL

Serum askılı bisikletler için teslim töreni düzenlendi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Kanser Savaşçıları Derneği yönetici ve gönüllüleri, idareciler, çocuk kliniği eğitim görevlileri ile çalışanlar törene katıldı.

Kanser Savaşçıları Derneği gönüllüsü Günsenin Kutucu, 2015 yılında annesini kanserden kaybettiğini ve 2016 yılında dernekle karşılaştığını belirterek, "Dernekte çocuklar için başlatılan bir projeden bahsettiler. Bu projede GBI 2016'ya bisiklet grubumuzla katılarak bisikletlerin finansmanı için Viyana'dan Berlin'e kadar pedal çevirerek bağış topladık. Bugün bu bisikletleri hastanelere teslim etmenin ve bu projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Dernek gönüllüsü Op. Dr. Mazhar Çelikoyar ise projenin finansman aşamasını anlatarak destek verenlere teşekkür etti.

Başhekim Emiroğlu, "Kanserle savaş için basılan pedalların en önemli ayaklarından, kanser konusunda yoğun mücadelesi olan İzmir'deki en önemli hastanelerden birisi olan hastanemizin hem erişkin hem de çocuk onkolojisinde oldukça yoğun çalışmaları var. Dünyada pek çok sivil toplum örgütü kanserle savaş mücadelesinde etkin rol oynuyor. Türkiye'de de bu çalışmaların yavaş yavaş gelişiyor olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Hastalarımıza anlamlı bir katkıda bulundunuz. Destekleriniz ve mücadeleniz için Tepecik Hastanesi adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu tarafından dernek gönüllülerine teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası