Ege Postası
Geri

Tekin: AKP bi’­zi hiç ya’­nılt’­mı’­yor

Gürsel Tekin: "Bunlar sü’­rek’­li din, iman der’­ler ama, hep şey’­ta’­ni iş’­ler’­le uğ’­ra’­şır’­lar."
Tekin: AKP bi’­zi hiç ya’­nılt’­mı’­yor
Haberler / Politika
13 Mayıs 2013 Pazartesi 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP iktidarını yolsuzluğa batmakla suçladı. “Bunların dosyalarından ansiklopedi hazırlanır” dedi. İşte o eleştiriler: 12 Ey’­lü’­l’’­ü hiç bi’­ri’­miz iyi ir’­de’­le’­yip, de’­ğer’­len- ’­di’­re’­me’­dik. Ar’­ka’­sın’­dan her’­kes kul’­la’­nı’­la’­rak bir 28 Şu’­bat ya’­pıl’­dı. Hiçbi’­ri’­miz ana’­liz ede’­me’­dik. Gö’­rü’­nen fo’­toğ’­raf’­la’­rın ar’­ka’­sın’­dan baş’­ka şey’­ler olur. Ni’­te’­kim de olu’­yor. Bu ik’­ti’­dar’­la il’­gi’­li yol’­suz’­luk dos’­ya’­la’­rın’­dan an’­sik’­lo’­pe’­di ha’­zır’­la’­nır. 
ORTADOĞU’­’da yı’­kı’­lan li’­der’­le’­re ba’­kın’­ca gö’­rü’­lü’­yor; 20, 30 hat’­ta 50 mil’­yar do’­la’­ra va’­ran ser’­vet’­le’­ri var. Ama bu ser’­vet’­ler on’­lar öl’­dük’­ten son’­ra or’­ta’­ya çı’­kı’­yor. Pe’­ki bu ser’­vet’­le’­ri ko’­ru’­mak için ne ya’­pı’­lı’­yo? 3 ta’­ne maf’­ya ör’­gü’­tü ile ko’­ru’­ya’­maz’­sı’­nız. O za’­man da oto’­ri’­ter sis’­te’­me ge’­çi’­yor’­su’­nuz. İş’­te Tür’­ki’­ye aşa’­ma aşa’­ma bu nok’­ta’­ya gel’­di. Sa’­yın Baş’­ba’­kan oto’­ri’­ter bir ya’­pı ile bun’­la’­rı ko’­ru’­mak is’­ti’­yor.
AKP yö’­ne’­ti’­ci’­le’­ri’­nin ilk ko’­nuş’­ma’­la’­rı’­na ba’­kın. Ör’­ne’­ğin Bü’­lent Arınç, ör’­ne’­ğin Hü’­se’­yin Çe’­lik. Biz ken’­di’­le’­ri’­ni si’­ya’­set’­ten 30 yıl’­dır ta’­nı’­rız, bi’­li’­riz. Na’­zik adam’­lar’­dı. Ama bu’­gün en’­te’­re’­san bir bi’­çim’­de bi’­rer ca’­na’­var ke’­sil’­di’­ler! “Her’­kes önü’­müz’­de diz çö’­kü’­yo’­r” di’­yor’­lar. Hal böy’­le olun’­ca da ra’­hat’­sız ol’­du’­lar. Kim’­di on’­la’­rı ra’­hat’­sız ede? Ka’­mer Genç, Gür’­sel Te’­kin, Mu’­har’­rem İn’­ce ve’­sa’­ire. O ne’­den’­le de he’­def gös’­ter’­me’­ye baş’­la’­dı’­lar. Sa’­yın Baş’­ba’­kan bil’­sin ki; biz onun gi’­bi nu’­ma’­ra’­dan ke’­fen ede’­bi’­ya’­tı yap’­ma’­yız. Dev’­le’­tin ku’­rum’­la’­rı’­nı kul’­la’­na’­rak bi’­zi kor’­kut’­ma’­ya kal’­kış’­ma’­sın. Kor’­ka’­cak bir şe’­yi’­miz yok.
BAŞBAKAN Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu’­’n’­dan nef’­ret edi’­yor. Ni’­çin bi’­li’­yor mu’­su’­nu? Bü’­tün iş’­le’­ri’­ni film iş’­le’­ri ile gö’­tür’­dü’­ğü’­nü or’­taya çı’­kar’­dı’­ğı için. Ge’­ce ya’­rı’­sı çı’­kar’­dı’­ğı ka’­nun’­lar Ana’­ya’­sa Mah’­ke’­me’­si’­’n’­den dö’­nün’­ce Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu’­’nu he’­def al’­dı. Ama bir ta’­raf’­tan da bi’­ze ha’­ber’­ler gön’­de’­ri’­yor. “A’­na’­ya’­sa Mah’­ke’­me’­si’­’ni RTÜK gi’­bi ya’­pa’­lım. Si’­zin de 3-4 ta’­ne ada’­mı’­nız ol’­sun ora’­da’­” di’­ye. Çün’­kü film iş’­le’­ri’­ni ora’­dan da çe’­vir’­mek is’­ti’­yor. CHP bu oyu’­na gel’­mez.
AKP bi’­zi hiç ya’­nılt’­mı’­yor. Bun’­la’­rın ka’­fa’­la’­rın’­da hiç’­bir za’­man rah’­man iş’­ler ol’­maz. Sü’­rek’­li din, iman der’­ler ama, hep şey’­ta’­ni iş’­ler’­le uğ’­ra’­şır’­lar.
Biz çok iyi bi’­li’­yo’­ruz AK’­P’’­yi. Kud’­re’­ti’­ne ze’­val ol’­maz bir baş’­ba’­kan yö’­ne’­ti’­yor bu’­gün ül’­ke’­yi. Ta’­li’­mat ve’­ri’­yor her’­ke’­si Si’­liv’­ri’­’ye ko’­yu’­yor. İs’­te’­di’­ği’­ni dö’­vü’­yor. İs’­te’­di’­ği’­ni kal’­dı’­rı’­yor. İs’­te’­di’­ği ya’­sa’­yı çı’­ka’­rı’­yor. Ken’­di çı’­kar’­la’­rı için en kut’­sal de’­ğe’­ri’­miz ca’­mi’­yi bi’­le kul’­la’­nan, KCK’’­yı kul’­la’­nan, 3 bin ta’­ne öğ’­ren’­ci’­yi kul’­la’­nan bu zih’­ni’­yet, Bal’­yoz’­cu’­dan mı kor’­ka’­ca? Bu ik’­ti’­da’­rın elin’­de’­ki yar’­gı’­dan sağ’­lık’­lı bir so’­nuç al’­mak çok zor.
akİl adam’­lar di’­ye ad’­lan’­dı’­rı’­lan isim’­ler bi’­le’­rek ya da bil’­me’­ye’­rek AK’­P’’­nin çir’­kin oyu’­nu’­na alet olu’­yor’­lar. 
İk’­ti’­dar par’­ti’­si, Or’­tado’­ğu’­’da’­ki li’­der’­le’­rin fo’­to’­ko’­pi’­si’­dir. Bun’­la’­rın dün’­ya’­sın’­da de’­mok’­ra’­si de ol’­maz, öz’­gür’­lük de ol’­maz, ev’­ren’­sel hu’­kuk da ol’­maz. Za’­ten ev’­ren’­sel hu’­kuk ol’­say’­dı, 1 Ma’­yı’­s’’­ta ya’­şa’­nan re’­za’­let ya’­şan’­maz’­dı. Tak’­si’­m’’­de her gün ay’­nı an’­da 1 mil’­yon in’­san ge’­zi’­yor. O 1 mil’­yon in’­sa’­nın sı’­kış’­tı’­ğı ala’­na 50 bin iş’­çi’­yi sı’­kış’­tı’­ra’­maz mıy’­d? (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası