Ege Postası
Geri

Tekniker ve mühendisler de statü değişikliği istiyor

Enerji Bakanlığı'na bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan 4857 sayılı kanuna tabi KPSS ve mülakatla istihdam edilen tekniker ve mühendisler de statü değişikliği istiyor. Kütahya Maden Teknikerleri Derneği (KMTD) ve Tavşanlı...
Tekniker ve mühendisler de statü değişikliği istiyor
Haberler / Genel
30 Haziran 2013 Pazar 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Enerji Bakanlığı'na bağlı Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) çalışan 4857 sayılı kanuna tabi KPSS ve mülakatla istihdam edilen tekniker ve mühendisler de statü değişikliği istiyor.

Kütahya Maden Teknikerleri Derneği (KMTD) ve Tavşanlı Teknik Elemanlar Derneği’ne (TAVTED) üye teknikerler grubu isteğe bağlı emsal memur kadrolarına geçiş hakkı istiyor. Bu konuda girişimlerde de bulunduklarını ifade eden KMTD Şube Başkanı Süleyman Aktaş, "Bizim KİT’lerde çalışan bütün tekniker arkadaşlarımızın yaptıkları iş itibariyle sorumlulukları büyük. Ama statüden dolayı işçi olarak geçtiğimizden yaptığımız işte yetkili konumda değiliz." diyerek statü teğişikliği istediklerini belirtti.

ÇAYKUR’da daha önce 2007 ve 2011’de olduğu gibi memurluğa geçilerek hem özelleştirmede mağdur olmadılar, hem de kurumun maliyetleri yarıya yakın düştü. Yetkilerini aldıktan sonra iş verimlilikleri arttı.” diyerek ÇAYKUR’u emsal gösteren Aktaş, "Bütün KİT’lerde ortalama bin kişi bu konumda çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız adına isteğe bağlı olarak statü değişikliği istiyoruz. ÇAYKUR’daki gibi aynı statü talebini bizler de talep edip memurluğa geçiş istiyoruz." dedi.

Tavşanlı Teknikerler gurubu adına görüş beyan eden Serkan Akpınar da, "Daha önceden yüksek okul mezunu işçiler isteğe bağlı şekilde emsal memur kadrolarına geçirilmiştir. Biz de hükümetimizden böle bir düzenleme bekliyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası