Ege Postası
Geri

Tekstil ihracatçılarından Polonya atağı

Avrupa'nın en önemli hazırgiyim tedarikçi ülkeleri arasında yer alan Polonya'ya tekstil ve hammaddeleri ihracatını arttırmak isteyen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, 26-28 Mayıs 2014 tarihlerinde bu ülkeye bir gezi düzenledi.
Tekstil ihracatçılarından Polonya atağı
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2014 Salı 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Türk-Polonya ilişkilerinin 600. yılında, Polonya'nın tekstil ve hazırgiyimde öne çıkan kenti Lodz'ta gerçekleşen “Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti" organizasyonuna Türkiye'den 15 firma katılırken, Polonyalı 35 firma ile 100'den fazla ikili iş görüşmesi yaptı. Kumaş, iplik, ev tekstili ve sektöre yönelik ambalaj üreten, sektörün hemen hemen tüm bileşenlerini temsil eden 15 firmanın katılımıyla düzenledikleri “Tekstil Sektörel Ticaret Heyetiönin çok başarılı geçtiğini ifade eden Ege Tekstil ve Hammaddeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Varşova Ticaret Başmüşaviri Sayın Koray Akgüloğlu'nun da değerli katkılarıyla, verimli bir organizasyon gerçekleştirdik; ama, başarımız katılımcı firmalarımızın Polonya'da kuracakları yeni bağlantılarla ya da mevcut bağlantılarını çoğalttığında taçlanacaktır" dedi. 

İLK TEMASTA İHRACAT OLDU

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk, "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonumuzun geri dönüşünü bu kadar kısa sürede alabileceğimizi beklemiyorduk, ama heyet katılımcısı firmalarımızdan biri bizi iki gün sonra arayarak, görüştüğü firmalardan birisine önemli tonajda bir satış gerçekleştirdiğini ifade edip, bizlere teşekkürlerini iletti. Bu da bizim gerek heyet düzenlenecek ülkenin seçiminde gerekse doğru yerel muhataplarla çalışma konusunda ne kadar isabetli davrandığımızın ispatıdır. Ayrıca, Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yılının kutlandığı bir zamanda, etkinliği düzenlemekten mutlu olduk. İki ülke ilişkilerin pekiştirilmesine katkı sağlamaktan dolayı memnun olduk" diye konuştu.

ESKİNAZİ: YÜZDE 8'LİK PAZAR PAYIMIZI ARTTIRABİLİRİZ

Heyete başkanlık yapan Ege Tekstil ve Hammaddeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Polonya'nın tekstil ve hammaddeleri ithalatının her yıl ortalama yüzde 10 oranında arttığını kaydetti. Eskinazi, "Polonya, 2013 yılında 4.5 milyar dolar üzerinde ithalat gerçekleştirdi. Bu pazardaki payımız şu an sadece yüzde 8 seviyelerinde, ancak, heyet sırasında gördüğümüz yakın ilgiden, doğru strateji ve ısrarlı girişimlerle, bu payın önümüzdeki dönemde arttırılmasının hiç de zor olmayacağı kanısında vardık. Bazı Türk firmalarının yerleşik düzen alarak sıcak satış yaptıklarını ve başarılı olduklarını gözlemledik" dedi.
(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası