Ege Postası
Geri

Tel Abyad'da Kobani'ye bağlı demokratik özerklik ilanı

Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde, haziran ayında koalisyon güçlerinin desteğiyle IŞİD'in elinden alınan Tel Abyad kentinde, Kobani kantonuna bağlı olarak demokratik özerklik ilan edildi.
Tel Abyad'da Kobani'ye bağlı demokratik özerklik ilanı
Haberler / Dünya
21 Ekim 2015 Çarşamba 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye 'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde, haziran ayında koalisyon güçlerinin desteğiyle IŞİD'in elinden alınan Tel Abyad kentinde, Kobani kantonuna bağlı olarak demokratik özerklik ilan edildi. 
Haberin bazı kaynaklarda ilk olarak "Tel Abyad merkezli yeni bir kanton ilan edildi" şeklinde yer almasının ardından Kürt kaynaklarından bu haberlere düzeltme geldi.
Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan, PYD'nin de bağlı bulunduğu Demokraik Halk Hareketi (TEV-DEM) Tel Abyad sorumlusu Ömer Eluş, “Kanton ilan etmedik, zaten Tel Abyad Kobani kantonuna bağlıdır" dedi.
Urfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad kenti, Haziran ayında YPG tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Rakka'nın bir ilçesi olan Tel Abyad’da Türkler, Kürtler ve Türkmenler yaşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası