Ege Postası
Geri

Telefonda 'polisim' dedi ne varsa aldı

İzmir'de telefonda kendini polis olarak tanıtıp bir kadının 2 bin 600 lirasını ve yaklaşık 100 bin lira değerinde 1 zümrüt, 1 tektaş pırlanta, 1 platin olmak üzere toplam 8 yüzük ve 2 metre altın zinciri dolandırdığı ileri sürülen A.B., yakalandı. Öte yandan İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir evde içerisinde 100 bin liranın bulunduğu çelik kasayı çaldığı ileri sürülen 5 kişi, kaçtıkları Aydın'da yakalandı. İzmir'de yaşlı kadını arayan dolandırıcı 'Polisim' dedi
Telefonda 'polisim' dedi ne varsa aldı
Haberler / 3. Sayfa
2 Nisan 2016 Cumartesi 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de telefonda kendini polis olarak tanıtıp bir kadının 2 bin 600 lirasını ve yaklaşık 100 bin lira değerinde 1 zümrüt, 1 tektaş pırlanta, 1 platin olmak üzere toplam 8 yüzük ve 2 metre altın zinciri dolandırdığı ileri sürülen A.B., yakalandı. 

Olay, geçen 10 Mart günü, Karabağlar ilçesinde meydana geldi. Tek başına kalan 86 yaşındaki N.A.'yı telefonla arayan kimliği belirsiz şahıs, kendini polis olarak tanıtıp bir operasyon da adı geçtiğini ve operasyona kendisinin de dahil olduğunu söyledi. İlk defa böyle bir durumla karşılaşan yaşlı kadın, telefonda kendini polis olarak tanıtan kişiye inanarak talimatlarını yerine getirmeye başladı.



Dolandırıcı, N.A.'dan evde bulunan nakit para ve ziynet eşyalarını bir poşete koymasını ve bir süre sonra kapıya gelecek olan kişiye vermesini istedi. Yaşlı kadın panikle söylenenleri yerine getirdi ve eliyle hazırladığı içerisinde 2 bin 600 lira ve yaklaşık 100 bin lira değerinde 1 zümrüt, 1 tektaş pırlanta, 1 platin olmak üzere toplam 8 yüzük ve 2 metre altın zinciri poşeti, kapısına gelen polis sandığı dolandırıcıya verdi. Daha sonra durumu yakınlarına bildirmesi üzerine N.A., dolandırıldığını anladı. Olay polise bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışma sonucu yaşlı kadını dolandırdığı ileri sürülen 20 yaşındaki A.B.'yi, 28 Mart günü yakaladı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen A.B., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.



100 BİN LİRANIN BULUNDUĞU ÇELİK KASAYI ÇALDILAR POLİSTEN KAÇAMADILAR
İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir evde içerisinde 100 bin liranın bulunduğu çelik kasayı çaldığı ileri sürülen 5 kişi, kaçtıkları Aydın'da yakalandı. 

Olay, Torbalı ilçesinde geçen 27 Mart günü meydana geldi. Polise başvuran 44 yaşındaki F.E., kendine ait ikametin balkon kapısı zorlanmak suretiyle meydana gelen hırsızlık olayında, içerisinde 100.000 lira olan çelik para kasasının çalındığını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma neticesinde evden hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların 2 araç ile Aydın'ın Kuşadası ilçesine kaçtığı tespit edildi. Kuşadası ve Torbalı ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonla V.E.(23), Ö.L.( 21), M.Ç. (22), S.D.(30) ve M.A.E.(30) yakalanırken, evden çalınan 47 bin 800 lira ele geçirildi. Polis, zanlılardan ele geçirdiği parayı sahibine teslim etti. Emniyetteki sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen beş kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası