Ege Postası
Geri

Temiz Çiğli için harıl harıl

Temiz Çiğli için gerekli her türlü hizmeti gerçekleştiren Çiğli Belediyesi, sokaklardaki konteynerleri sık aralıklarla temizliyor.
Temiz Çiğli için harıl harıl
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2012 Perşembe 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Geçtiğimiz yıl alınan çöp kamyonları ile çöp toplama hızını iki katına çıkaran Çiğli Belediyesi, çöplerin konduğu konteynerler konusunda da hassas davranıyor. Başta anaokulu, ilköğretim okulu gibi eğitim kurumları ile huzurevlerinin bulunduğu bölgelerde temizlik çalışmaları daha üst seviyeye çıkartılırken, sokaklarda bulunan 6 bin konteyner sık aralıklarla bakımdan geçiriliyor.
Konteynerler basınçlı suyla makinede yıkanıyor
Belediyenin en yoğun çalışan hizmet araçlarından biri olarak hizmet veren konteyner yıkama aracı her gün sokaklarda dolaşarak konteynerleri yıkıyor. Önce çöp kamyonları konteyneri tamamen boşaltıyor. Ardından konteyner, aparatlarla yıkama aracının içine alınıyor. 70-90 derecelik basınçlı sıcak su ve yoğun temizlik maddeleriyle iyice yıkanan konteyner daha sonra anti bakteriyel ve antioksidan malzemelere ilaçlanıyor.
Konteynerlere bakım – onarım
Konteyer bakım onarım ekibi de sokaklarda dolaşarak bakımsız, tekerleği çıkmış, boyası aşınmış konteynerleri yerinde tespit ediyor. Sorunlu konteynere yerinde müdahale eden ekip, çürümüş ve eskimiş konteynerleri de toplayarak, yenisiyle değiştiriyor.
Başkan Solak; “Temiz ilçe Çiğli”
Belediyenin ana hizmetleri arasında yer alan temizlik hizmetlerini aksatmadan sürdürdüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, çöp toplama ve konteyner temizliği konusunda hassas davrandıklarını söyledi. Ayda bir kez çöp konteynerlerinin temizliğinin detaylı biçimde yıkandığını belirten Başkan Solak, “İlçemizin temizliğine büyük özen gösteriyoruz. Evlerimizin içi nasıl temizse, sokaklarımız da pırıl pırıl olmalı. Bunun için ben ve ekibim özel çaba harcıyoruz. Çöpleri düzenli topluyoruz. Ama bununla kalmayıp, yıkama aracıyla da detaylı yıkama yapıyoruz. Bakteri ürememesi, hastalık yaymaması için ilaçlıyoruz. Acil müdahale ekibimiz de tamirat ve boya işlerini yapıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası