Ege Postası
Geri

Tepkilerin odağındaki meclis üyesi CHP'den istifa etti

Buca Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Uygur, zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekmek için kadın fotoğrafı kullanarak yaptığı cinsiyetçi paylaşım tepkilere neden oldu. Uygur, tepkiler üzerine CHP'den istifa etti.
Tepkilerin odağındaki meclis üyesi CHP'den istifa etti
Haberler / Yerel Politika
21 Şubat 2022 Pazartesi 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Uygur, zeytinyağındaki fiyat artışına dikkat çekmek için sosyal medyadan kadın fotoğrafı kullanarak yaptığı paylaşıma tepki yağdı. Gelen tepkilerin ardından Uygur, CHP'den istifa etti.

İYİ Partili olan ancak yerel seçimlerde CHP listesinden Buca Belediye Meclis Üyesi seçilen ve seçimlerden sonrada CHP'de kalmayı tercih eden Bülent Uygur paylaşımında, “Şu sadeliğe, şu tada, şu duruşa, şu zerafete bakar mısınız? İnsanın adeta çıtır çıtır yiyesi geliyor. Tavada yapacaksınız. Tavanın içerisine koyunca kısık ateşte çıtır çıtır ses getirecek. Adeta bir asalet timsali. Ona sahip olmak için neler vermezdim. Kıvrımları muhteşem. O şişenin içinde duruşundaki sadeliğe bakın. Bence Ayvalık yöresi zeytinyağı ve 0 asit. En az 100 TL'dir litresi. Gerçekten muhteşem değil mi? (Siz ne zannetmiştiniz ki?)" ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Uygur’un cinsiyetçi paylaşımı siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sosyal medyada kullanıcıları tarafından büyük tepki gördü. 

Tepkilerin ardından Meclis Üyesi Bülent Uygur, özür dilediği bir paylaşım daha yapsa da tepkiler dinmeyince partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Uygur, sosyal medyadan istifa ettiğini duyururken, "Kamuoyuna duyuru; 31.03.2019 tarihinden itibaren yaklaşık 3 yıldır millet ittifakının ortağı İYİ parti listesinden girdiğim ittifakın devamı için CHP Meclis üyesi olarak devam ettiğim…Ve 3 yıldır güzel dostluklar edindiğim CHP üyeliğinden sürecin getirdiği sorumluluklar ve gördüğüm lüzum üzerine  istifa etmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Basına açıklamalarda bulunan Bülent Uygur, “Yağ fiyatlarına dikkat çekmek istedim. İroni yaptım. Yanlış anlaşıldım. Özür dilerim. Partimden istifa ettim. Ama meclis üyeliğinden istifa etmem gereken bir durum bulunmuyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası