Ege Postası
Geri

Tercih ve yerleştirme kılavuzu 25 Haziran'da açıklanıyor

2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavının tercih ve yerleştirme kılavuzu 25 Haziran’da yayınlanacak. Okullara gönderilen yazıda, tercih ve yerleştirme kılavuzunun seçimlerden bir gün sonra açıklanacağı bildiriliyor. 
Tercih ve yerleştirme kılavuzu 25 Haziran'da açıklanıyor
Haberler / Güncel
28 Mayıs 2018 Pazartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TEOG yerine getirilen liseye geçiş sınavı 2 Haziran cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak. Bu sınava isteyen öğrenciler katılacak. Sınav fen, Anadolu, sosyal bilimler ile aralarında imam hatip liselerinin de yer aldığı proje okulların da bulunduğu liseler için yapılacak. Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı özel okullar da öğrencilerini bu sınavın sonuçlarına göre alacak.

Sınava girmeyen evine en yakın okula gitmek zorunda

Yeni lise yerleştirme sisteminde, isteyen öğrenciler sınava girerek, ‘nitelikli' yani proje okulu için tercih yapabilirken, sınava girmek istemeyen öğrenciler de adrese dayalı sistemle, eğitim bölgeleri ilan edilen yerlerdeki evlerine en yakın okulu seçebilecek. Pek çok sorunu içerisinde barındırdığı için öğrencilerin ve velilerin endişeli olduğu sınavda, yerleştirme kılavuzunun da 24 Haziran seçimlerinden bir gün sonra açıklanacak olması, hükümetin seçim öncesi olabilecek eleştirileri seçim sonrasına bırakması olarak yorumlandı. 

34 ilde Anadolu Lisesi tercihi yapılamayacak

Sözcü gazetesinin haberine göre, birçok il ve ilçede Anadolu lisesi sayısının az olması, bakanlığın açıkladığı ‘nitelikli okullar' listesinde 34 ilde Anadolu lisesi tercihinin bulunmaması, ayrıca öğrencilerin istemediği okul türü için tercih yapmak zorunluluğunun netleşmemesi sistemin en çok eleştirildiği konular arasında. Merkezi sınavla öğrenci alacak okulların dağılımı da velilerin endişelerini artırırken, bin 367 okulun yer aldığı listede, 298 Anadolu imam hatip lisesi, 309 fen lisesi, 89 sosyal bilimler lisesi, 449 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve 222 Anadolu lisesi yer alıyor. 

Takvime göre 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı da (İOKBS) 3 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00´da yapılacak. (Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası