Ege Postası
Geri

Terim ve kebapçı Selahaddin davasında yeni gelişme... O muhabire sorulacak!

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e hakaret ettiği, tehditte bulunduğu ve kişisel bilgilerini yaydığı iddialarıyla hakkında iki ayrı dava açılan Selahaddin Aydoğdu'nun yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, hakaret ve tehdit davasında Aydoğdu'nun avukatının süre talebini dikkate alıp duruşmayı erteleme kararı verirken, kişisel bilgilerin yayılması davasında ise Aydoğdu ile olaydan sonra röportaj yapan muhabirden bilgi alınması amacıyla söz konusu haber ajansına müzekkere yazılmasına hükmetti. Terim ve kebapçı Selahaddin davasında yeni gelişme
Terim ve kebapçı Selahaddin davasında yeni gelişme... O muhabire sorulacak!
Haberler / Güncel
13 Aralık 2018 Perşembe 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara taraf avukatları katıldı.

Sanık Selahaddin Aydoğdu'nun avukatı, hakaret ve tehdit suçlamasını içeren davanın duruşmasında, eksikliklerin giderilmesini istedi ve beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Müşteki Fatih Terim'in avukatı ise sanığın verdiği röportajda tehdit ve hakaret içeren sözler olduğunu savunarak, "Sanık, 'sözlerimin arkasındayım' demiştir. Pişmanlık göstermemiştir. Halen eylemlerine devam etmektedir. Cezalandırılmasını istiyoruz." dedi. 

Hakim, taraflara beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemede görülen ve "kişisel bilgilerin hukuka aykırı şekilde elde edilmesi ve yayılması" suçlamasıyla görülen diğer davanın duruşmasında ise Fatih Terim'in avukatı Murat Öksüz, tutuksuz sanık Selahaddin Aydoğdu'nun, olay sonrasında verdiği röportaja ilişkin görüntülerde, müvekkilinin cep telefonu numarasının da görüldüğünü belirtti.

Tutanağın, sanık tarafından verildiğini, cep telefonu numarasının da bu şekilde kamuya yayıldığını ileri süren Öksüz, "Müvekkilim, Türkiye çapında tanınan biri. Sanık pişmanlık göstermiyor. Bu sebeple cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Sanık Aydoğdu'nun avukatı ise röportajın, müvekkilinin değil haber ajanslarının talebiyle yapıldığını belirterek, "İfade tutanakları, kayan görüntüler şeklinde montajlanmıştır. Tutanağın, müvekkilim tarafından basın mensuplarına verildiğine dair delil yoktur." dedi.

Hakim, haber ajansına müzekkere yazılarak, röportajı yapan muhabirin tutanağı ne şekilde temin ettiğinin sorulmasına karar verdi.

TERİM'E BASİT YARALAMA DAVASI

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Selahaddin Aydoğdu'yu darp ettiği iddiasıyla "basit yaralama" suçundan hakkında dava açılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yargılanmasına devam edildi. 

Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken, müşteki Aydoğdu, sanık Terim ile tutuksuz yargılanan sanık E.Ö. katılmadı.

Sanık Terim'in avukatı Murat Öksüz, müştekinin müvekkiline telefonda hakaretlerde bulunduğunu savunarak "Müvekkilim bu esnada Bodrum'da bulunmaktadır ve Çeşme'ye gelmiştir. Müvekkil suçu ağır tahrik altında işlemiştir." dedi. 

Müşteki Selahaddin Aydoğdu'nun avukatı Doğan Akbaş, dosyaların birleştirilmesini talep ettiklerini belirterek Bodrum'daki hakaret dosyasının Çeşme'deki ile irtibatlı olduğunu söyledi. 

Duruşmada ifade veren 2 tanık ise tutuksuz sanık E.Ö'nün, Terim'in akrabası müşteki P.Z.Ç'ye 'paravanı yıkacaksınız, ya siz yıkarsınız ya da ben yıkacağım' sözlerini sarf ettiğini belirtti. 

Hakim, dosyaların birleştirilme taleplerinin reddine, taraflara esasa ilişkin süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi'nde, 15 Temmuz 2017'de, Selahaddin Aydoğdu, dönemin A Milli Futbol Teknik Direktörü Fatih Terim ile kendi restoranında tartışmıştı.

Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan Aydoğdu hakkında, Terim'e ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak elde ettiği ve basın mensuplarına verdiği, tehdit ve hakarette bulunduğu suçlamalarıyla iki ayrı dava açılmıştı. (A.A)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası