Ege Postası
Geri

Termik santrale hayır demek için kulaç attı

Zonguldaklı milli yüzücü Kemal Özdemir, Kireçlik koyunda yapılması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla şehir merkezinde eylem yaptı. Dörtyüz metre yüzen mili sporcu, termik santrallerin neden kurulduğunu anlayamadıklarını söyledi.Ereğli'...
Termik santrale hayır demek için kulaç attı
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 22:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldaklı milli yüzücü Kemal Özdemir, Kireçlik koyunda yapılması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla şehir merkezinde eylem yaptı. Dörtyüz metre yüzen mili sporcu, termik santrallerin neden kurulduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Ereğli' de daha önce Kireçlik koyunda kurulması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla yüzme eylemi yapan milli sporcu Kemal Özdemir, bugün de şehir merkezinde yüzme eylemi gerçekleştirdi.

Sahil bandından hazırlıklarını tamamlayan milli yüzücü eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özdemir açıklamasında, dünyada termik santrallerin ömrünü tamamlamasına rağmen Türkiye'deki termik santrallerinin kurulma çalışmasına anlam vermediklerini kaydetti. Özdemir konuşmasında, "Bundan 3 gün önce Kireçlik'te çok güzel bir doğanın ortasında termik santrale hayır demek için yüzdük. Fındığıyla kestane balı, tarımıyla kendisini toprağa vermiş işçisiyle bir bağ dokusu oluşmuş. Bu bölge insanlarının göç etmeye zorlanmasına burada ki ekolojik dengeyi bozmamak ve santralin kurulmasını engellemek için her attığım kulacı hayır demek için atıyorum." dedi.

Milli sporcu açıklamasının ardından denize atladı.Teknelerin eşliğinde yaklaşık dörtyüz metreyi hiç durmadan yüzen Kemal Özdemir'i kıyıda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık karşıladı. Başkan Posbıyık, Kireçlik için eylem yapan sporcuya çiçek takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası