Ege Postası
Geri

Terör örgütünden ABD bayrağı oyunu

PYD'li evlerde ABD bayrağı!
Terör örgütünden ABD bayrağı oyunu
Haberler / Dünya
15 Eylül 2016 Perşembe 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Telabyad’da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı.

Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında ise IŞİD denetimine geçen Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi.

Kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye’den bakıldığında ilçenin bir çok yerine PYD flamaları asıldı. Ancak, bugün öğle saatlerinde Telabyad’ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağa asıldı. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.

Akçakale’den bakıldığında net şekilde görülen ABD bayraklarının hangi amaçla PYD bayrakları ile değiştirilerek dalgalandırıldığı henüz öğrenilemedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası