Ege Postası
Geri

Tıp mahkemeleri kurulsun

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği yaptı. “Tıbbi Müdahaleden Kaynaklanan Uyuşmazlıklarda Tüketici Hukukunun Uygulanması Sempozyumu" gerçekleştirildi.
Tıp mahkemeleri kurulsun
Haberler / İzmir
29 Şubat 2016 Pazartesi 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, DEÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Erdem Özkara, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Emre Gökyayla, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Atalı, DEÜ Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Serkan Ayan, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Petek, Prof. Dr. Yasin Sezer ve Doç. Dr. Vural Seven ile İstanbul Barosu Sağlık Hukuk Merkezi'nden Dr. Yakup Gökhan Doğramacı konuşmacı olarak katıldı. Doktorlar açılan davalar yüzünden mesleklerini yapamaz hale geldiklerinden yakındı, genel mahkemeler yerine, tıpta uzmanlaşmış ihtisas mahkemelerinde yargılanmaları gerektiğini ifade etti. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, “Yargılanmaktan ve hesap vermekten korkmuyoruz, tüketici mahkemelerinde yargılanmaktan ürküyoruz. Bir çaydanlık üreticisi ile bir hekimin aynı mahkemede yargılanması bizleri incitiyor, güvenimizi zedeliyor. Milyarlarca hücreden oluşan insan bedeni üzerinde şifa vermeye çalışan doktorlar, ancak bu alanda uzman sağlık hukuk mahkemelerinde yargılanabilir" dedi.

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Erdem Özkara, yargılamada tıbbın ayrı bir yerde tutulması gerektiğinin önemine işaret etti, “Bilmediklerimiz bildiklerimizden daha fazla. 25 yıl önce tıp öğrencisiyken bana öğretilenlerin çoğu şu an yanlış, bildiklerimiz sürekli eskiyor. Böyle muazzam ve herkeste farklı çalışan bir yapıda teşhis-tedavi işlemleri uyguluyoruz.Tüm testlere rağmen tespit edemediğimiz hastalıklar olabiliyor, bundan dolayı bir hekimi nasıl sorumlu tutabiliri? Hata yapan her meslekte olursa olsun mutlaka cezalandırılsın, ancak tıp hepsinden ayrı bir yerde tutulsun. Aksi halde hekimlik mesleği yapılamaz hale gelebilir, doktorlar riskli vakalara bakmak istemeyebilir ve tıp kitlenebilir" dedi.

Hem hukukçu hem de hekim olan Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, doktorlar aleyhine çıkan yüklü tazminat cezalarının tıp mesleğine zarar verdiğine değindi. İstanbul Barosu'ndan Dr. Doğramacı en son bir hekime 4.5 milyon TL tazminat cezası verildiğini dile getirdi, “Maaşla çalışan bir doktor bu parayı nasıl ödeyebilir ve mesleğini nasıl sürdürebilir'" diye sordu. Dr. Doğramacı gibi hem hekim hem hukukçu olan Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun da tıp dosyalarına bakacak özel mahkemelerin kurulmasının önemini vurguladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası