Ege Postası
Geri

Tır dorsesinde yakalandılar

İzmir'de bir tırın dorsesinde 97 düzensiz göçmen yakalanırken, yasa dışı geçiş organize eden 3 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan Dikili ilçesinde ise fiber tekneyle, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 15 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Çeşme Otoyolu'nda durduruldu
Tır dorsesinde yakalandılar
Haberler / Güncel
27 Mayıs 2019 Pazartesi 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi ekipleri, göçmen kaçaklığında kullanılan tırın Çeşme istikametine gittiği bilgisi üzerine operasyon başlattı.

Bir süre takip edilen 38 AN 135 plakalı tır, İzmir-Çeşme Otoyolu'nda durduruldu. Tırın dorsesinde çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 97 göçmen yakalandı. Araçta ayrıca 7 metre boyunda 2 bot, 2 bot motoru ile 40 litre benzin ele geçirildi.

Polis ekipleri yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yabancı uyruklular, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine götürüldü. 

DİKİLİ'DE 15 KAÇAK

Dikili'deki Madra Çayı açıklarında görevli Sahil Güvenlik botları, dün saat 01.00 sıralarında, hareket halinde bir fiber tekne olduğunu tespit etti. Durdurulan teknedeki 8'i Afganistan, 3'ü İran, 2'si Sierra Leone ve 2'si Somali uyruklu olmak üzere toplam 15 kaçak göçmen yakalandı. 6'sı erkek, 3'ü kadın ve 6'sı çocuk olan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botuna alınırken, yedeklenen tekne de kıyıya getirildi. Kaçak göçmenler kimlik tespit işlemleri sonrası, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA-AA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası