Ege Postası
Geri

Tire'de 'S' plaka tepkisi: Kontak kapattılar

İzmir'in Tire İlçesi'nde, bir grup servis aracı sahibi, büyükşehir belediyesi tarafından getirilen "S" plaka mecburiyetini kontak kapatarak protesto etti. S plakanın çok yüksek fiyatlara satıldığını belirten araç sahipleri, "Bugüne kadar D-2 ve D-4 belgeleri ile yapabildiğimiz işimizi artık yapamıyoruz. Ekmeğimizle oynuyorlar" dedi.
Tire'de 'S' plaka tepkisi: Kontak kapattılar
Haberler / İzmir
9 Şubat 2015 Pazartesi 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tire'nin büyükşehir belediyesi mücavir alanı içine girmesi sonrasında, okul, fabrika ve işyerlerine yolcu taşımacılığı yapan servis araçlarına "S" plakalı mecburiyeti getirildi. İlçe dışından gelen kişilere sırf daha yüksek ücret verdikleri için "S" palaka verilerek kendilerinin mağdur edildiğini ileri süren 20 kadar servis aracı sahibi, tepkilerini konvoy oluşturup, şehir içinde korna çalarak dolaşarak dile getirdi. Daha sonra Tire Belediyesi önüne gelen servis araçlarının sahipleri kontak kapatıp, basın açıklaması yaptı.

"TİRE'NİN S PLAKALARINI DIŞARIDAN GELENLERE SATTILAR"

Tire Belediyesi'nin yaklaşık 3 bin kadar 'S Plaka' dağıtma hakkı olduğunu belirten Sınırlı Sorumlu Tire Doğu Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Acar, "Geçtiğimiz aylarda 50 adet 'S' plaka dağıtıldı. Bu plakaların yaklaşık 40 kadarını Tire dışından gelenler aldı. Plakalar 30 bin lira gibi bir rakama satıldı. Bizim bu paraları vermeye gücümüz yok. Onlarcasını sadece bir kişinin aldığını öğrendik. Torbalı'dan buraya 'S' plaka almaya geliyorlar. Sonra da bu plakaları orada daha yüksek fiyatlara satıyorlar. Büyük bir rant dönüyor. Biz bu memleketin insanıyız. Burada yaşıyoruz ve geçimimizi burada sağlıyoruz. Aydın İncirliova'da 3-5 bin liraya 'S' plaka verilirken, biz de neden bu rakamlar 25-30 bin liralara çıkıyo? 'Paran varsa yaşa, yoksa öl' deniliyor. Tire belediyesi de bizlere sahip çıkmıyor. Bugüne kadar D-2 ve D-4 belgeleri ile yapabildiğimiz işimizi artık yapamıyoruz. Ekmeğimizle oynuyorlar" dedi.

Servis aracı sahipleri, Tire Şoförler Odası ve Tire Otobüsçüler Odası'nın da kendilerine sahip çıkıp, destek vermelerini istedi.



"GEÇİCİ ÇÖZÜM BULDUK' DEDİ

CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça ve belediye yetkilileri, gruptan aralarında anlaşıp, sözcü belirlemelerini istedi. Bunun üzerine servis aracı sahipleri aralarından Yaşar Acar, Serdar Bayraktar, Ali Türkoğlu ve Taner Yılmaz'ı sözcü olarak tayin etti. Belediye binasında görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni 'S' plaka ihalesine kadar geçici de olsa 'S' plakası olmayan araçların çalışabilecekleri belirtildi. CHP Tire İlçe Başkanı Sardoğan, "Servis sahibi arkadaşlarımızın soruna şu an için çözüm bulduk. Kalıcı bir çözüm bulunacağına yönelik inancım tamdır" dedi.

Geçici çözümün ardından servis aracı sahipleri eylemlerine son verip, belediye binası önünden ayrıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası