Ege Postası
Geri

Tokat'ta iftar coşkusu: Birlik mesajları verildi

Tokat'ın 'Birlik İftarında' kardeşlik konuşuldu, birlik ve dostluklar pekiştirildi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “Birbirimize katlanmaya değil, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Biz birbirimizi tanımadığımızdan ve önyargı ile yaklaştığımızdan...
Tokat'ta iftar coşkusu: Birlik mesajları verildi
Haberler / Genel
24 Temmuz 2013 Çarşamba 00:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tokat'ın 'Birlik İftarında' kardeşlik konuşuldu, birlik ve dostluklar pekiştirildi. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “Birbirimize katlanmaya değil, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Biz birbirimizi tanımadığımızdan ve önyargı ile yaklaştığımızdan sorunlar yaşamaktayız” dedi.

Tokat Grand Ballıca Otel’de düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun oldu. İş adamı Emin Yılar’ın öncülüğünde düzenlenen ‘Birlik İftarı’na kentin tüm kesiminden davetliler katıldı. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Şahin, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Hubyar Ocağı Dedesi Mustafa Temel katılanlar arasındaydı.

İftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın yemek duası ile oruçlar açıldı. Programda konuşan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, “Devlet olarak hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşları eşit kabul ediyoruz. Halkımız da bir arada en güzel birliktelikleri yaşıyor. Birbirimize katlanmaya değil, sevmeye ihtiyacımız var. Birbirimizi tanımadığımızdan ve önyargı ile yaklaştığımızdan sorunlar yaşamaktayız. Bu konuda da herkes üzerine düşen yapmalı" dedi.

İş adamı Emin Yılar, “Güzel Anadolu’muzun bir o kadar güzel ve değerli şehri Tokat’ımızda kurduğumuz bu mütevazi soframızla, tarih boyunca çok geniş bir ortak paydada buluşan bizler sarsılmaz birlik ve beraberliklerimizi ‘Birlik İftarımızla’ derinleştirmiş, pekiştirmiş olacağız" diye konuştu.

Anadolu’daki önemli inanç ocaklarından Hubyar Ocağı dedesi Mustafa Temel de, “Dinimiz bir, aynı Allah’a inanıyoruz, Peygamberimiz bir, kitabımız bir. Böyle bir olan toplumu kimse ayıramaz. Tek bir bayrağımız var ve gidecek başka bir Türkiye yok. Fitne tohumu ekmek isteyenler başarılı olamayacaklar. Bizim birlikteliğimizi kimse bozamaz” diye konuştu.

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan ise, “Mübarek Ramazan ayının yumuşattığı gönüllerimizi, Alevi kardeşlerimizin açtığı ‘Birlik İftarı’ sofrasında buluşturan Allah’a şükürler olsun ki bizi kardeşliğimizi bayraklaştıracağımız ortamlarda buluşturuyor. Ülkemiz demokrasi açısından her geçen gün ilerliyor ve olgunlaşıyor. Demokrasinin en önemli yaklaşımlarından birisi de kimseyi yaftalamadan ve ötekileştirmeden konumlarında kabul etmektir" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası