Ege Postası
Geri

Tokyo ve Osaka borsaları birleşti

Japonya'daki Tokyo ve Osaka borsaları bugün resmen birleşti. Bu birleşme ile işlem gören şirketlerin sayısı açısından dünyanın en büyük üçüncü borsası oluştu.Yeni borsada işlem yerel saatle 09.00'da başladı. Tokyo Menkul Kıymetler...
Tokyo ve Osaka borsaları birleşti
Haberler / Ekonomi
16 Temmuz 2013 Salı 09:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Japonya'daki Tokyo ve Osaka borsaları bugün resmen birleşti. Bu birleşme ile işlem gören şirketlerin sayısı açısından dünyanın en büyük üçüncü borsası oluştu.

Yeni borsada işlem yerel saatle 09.00'da başladı. Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Akira Kiyota, işlemlerin sorunsuz bir şekilde başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekonomide rekabetin arttığına dikkat çeken Kiyota, işbirliklerini daha da genişletmeye çalışacaklarını söyledi. Yeni borsada, 3 bin 400'den fazla şirket işlem görmeye başladı.

Bu birleşme neticesinde Tokyo borsası, en çok işlem gören şirket sayısı sıralamasında yedincilikten üçüncülüğe yükseldi. İlk iki sırada da Hindistan BSE ve Kanada'nın TMX borsaları bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası