Ege Postası
Geri

Topbaş: Hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri, zamanında aldık

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri zamanında aldıklarını belirtti. Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı’nın, Bakanlığın...
Topbaş: Hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri, zamanında aldık
Haberler / Genel
3 Haziran 2013 Pazartesi 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri zamanında aldıklarını belirtti.

Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı’nın, Bakanlığın 2013/4 sayılı Genelgesi hükümleri çerçevesinde devam ettiğini ifade etti. Topbaş, "Programa göre, koyun ve keçilere koyun-keçi vebası (PPR), koyun keçi brusella rev-1, sığırlara brusella S-19 ve kedi-köpeklere kuduz aşıları ücretsiz olarak temin edilmektedir. İlimizde şap aşılamaları bakanlığımızın 2013/4 nolu genelgesi doğrultusunda isteğe bağlı olarak ücretli yapılmaktadır. Hastalık çıkışlarında ise Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mihrak bölgesi karantina altına alınarak zorunlu ve ücretsiz aşılama yapılmaktadır." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde ilde şaptan hayvan ölümleri olduğuna dair haberler yapıldığını hatırlatan Topbaş, bahsedilen bölgede hiçbir hastalık bulunmadığı ve hiçbir hayvan ölümünün olmadığının bilgi, belge ve raporlarla sabit olduğunu savundu. Topbaş, "Bölge çiftçilerimiz, yaylacılık nedeniyle ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi il/ilçe müdürlüklerinden temin etmeleri, Hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bu zamanlarda İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılacak uyarılara dikkat etmeleri, herhangi bir şüpheli durumda İl ve İlçe Müdürlüklerimize haber vermeleri ve kurumumuz haricinde yapılan açıklamalara itibar etmemeleri önemle duyurulur." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası