Ege Postası
Geri

Toplu sözleşme sürecinde mutlu son!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde greve sayılı günler kala çözüme kavuşan toplu iş sözleşmesi süreci mutlu sonla noktalandı. Sendika ile belediye arasında imzalar atılırken, İZELMAN A.Ş. personeli yeni sözleşme uyarınca maaşlarını yüzde 11,5 ile yüzde 16 arasında zam alacak. Toplu sözleşme sürecinde mutlu son!
Toplu sözleşme sürecinde mutlu son!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Nisan 2017 Cumartesi 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri taraflar arasında anlaşma sağlanmasıyla birlikte noktalandı. Dün gerçekleşen zirvede son kez bir araya gelen sendika temsilcileri ve belediye yönetimi 2 yılı kapsayan ve yaklaşık 7 bin personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin altına nihai imzaları attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde binlerce işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme düğümünün çözülmesiyle birlikte yüzler gülüyor. Önceki gün sağlanan uzlaşmanın ardından işçilerin de onayı ile resmi imzalar atıldı, süreç mutu sonla noktalandı.  

İŞÇİ MAAŞLARINA YÜZDE 16 ZAM GELDİ

İmzalanan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi kapsamında belediyenin 17 farklı birimde çalışan İZELMAN A.Ş. personeli, maaşlarına yüzde 11,5 ile 16 arasında zam aldı. Ücret artışlarına ilave olarak, sosyal hak ve ikramiyelerle birlikte bu oran yüzde 30’lara çıktı. Zamlarla birlikte en düşük işçi maaşı aylık 2 bin 424 TL’den 2 bin 676 TL’ye, en yüksek işçi maaşı ise 2 bin 936 TL’den 3 bin 233 TL’ye çıktı. Nisan ayından itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre ayrıca, yüzde 20 ve yüzde 40 oranında eksik ücret alan personelin ise sosyal hak, ikramiyeler ve aldıkları sosyal yardım ücretlerindeki fark ise ortadan kaldırıldı ve tüm personel arasında eşitlik sağlandı. İşe yeni başlayan ve yüzde 40 oranında eksik maaş alan İZELMAN işçileri imzalanan toplu iş sözleşmesine konan ek maddeler sayesinde, söz konusu ücret artışlarına ilave olarak 6’ıncı yılın sonunda  tam maaş almaya hak kazandı.

SENDİKADA YÜZLER GÜLÜYOR

DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal yaptığı açıklamada sürecin işçi aşısından büyük kazanımlar getirdiğini belirterek, “2 Aralık’tan bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi süreci nihayet mutlu sonla noktalandı. Sonuçtan işçi arkadaşlarımız da büyük bir memnuniyetle ayrıldı. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Son sözü yine işçi söyledi ve masa başında arkadaşlarımızın dediği oldu. İZELMAN’da eksik ücret alan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere herkesin yüzü gülüyor. Umarız 2019’da yine daha iyi bir sözleşmenin altına imza atacağız” dedi.

SIRADA DAVUL ZURNALI KUTLAMA VAR

Gelişmeleri yorumlayan ve sürpriz imzaları değerlendiren DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan ise, “İlave kazanımlarla birlikte güzel bir sözleşmenin altına imza attık. Sendikamızda örgütlü bulunan Büyükşehir Belediyesi çalışanları maaşlarını Nisan ayından itibaren zamlı olarak alacak. Tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Önümüzdeki günlerde coşkulu ve davullu zurnalı bir kutlama yapmak istiyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası