Ege Postası
Geri

Toplu sünnet şöleninde hayırseverler kirve oldu

"Kirve Aile" projesi, Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Menderes ilçesinde hayata geçti. Çok sayıda hayırsever ve örnek ailenin kirve olduğu sünnet şöleninde 111 çocuk ve yakınları mutlu edildi. 2 bin kişinin katılımıyla üç gün süren...
Toplu sünnet şöleninde hayırseverler kirve oldu
Haberler / Güncel
9 Eylül 2013 Pazartesi 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
"Kirve Aile" projesi, Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Menderes ilçesinde hayata geçti. Çok sayıda hayırsever ve örnek ailenin kirve olduğu sünnet şöleninde 111 çocuk ve yakınları mutlu edildi. 2 bin kişinin katılımıyla üç gün süren şölende, milli ve manevi duygular zirveye taşındı. Organizasyon heyetinin başkanı Zerrin Ak, Türkiye’de bir ilkin, Menderes'te ise birlik ve beraberliğin yaşanmasına destek veren sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere teşekkür etti.

Menderes'ta kadınların çıkardığı yerel bir gazetenin hazırladığı “Kirve Aile” projesinin hayata geçmesi, Türkiye’de bir ilk oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği, çok sayıda hayırsever ve örnek ailenin proje paydaşı olduğu toplu sünnet şöleninde, 21’i bakanlık korumasındaki 111 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Karşıyaka Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş, bazı bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaklaşık 2 bin vatandaş, üç günlük şölende buluştu. Ak’a bir plaket verin eden İl Müdürü Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Biliyoruz ki sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklarımızdır ve inanıyoruz ki en az toprak erozyonu kadar önemli olan insan erozyonunun önüne geçmek, ancak ve ancak toplumsal bir paylaşımla mümkün olabilecektir. Örnek bir paylaşımı ortaya koyan Zerrin Ak ve hayırsever arkadaşlarının sayısının artmasını diliyorum.” dedi.

AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi de olan Zerrin Ak ise, “Türküyle, Kürtüyle, Lazı, Çerkezi, Romanıyla hepimiz bir olduk, beraber olduk. Birbirimizi Allah için sevdik. Kafa kafaya gelmedik, kafa kafaya verdik. Farklı düşüncelerdeki sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırseverlerimizle bir farkı ortaya koyduk. Gönül birlikteliğimizle geleceğimizin teminatı 111 evladımız ve yakınlarını sevindirdik. Türkiye’de bir ilkin gerçekleşmesine, Menderes ilçemizde ise birlik ve beraberliğin güçlenmesine katkı koyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ve özverili çalışan ekibine, hayırseverlerimize, kirve olan örnek ailelerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Erkan Cura da, “Kendi öz oğlumuz için ne istiyorsak, Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı için de onu istediğimizi ortaya koyduk.” dedi.

Lüks arabalar ve atlara bindirilen sünnet çocuklarının ilçe merkezindeki kortejine, Turgutlu As Sultanlar Mehter Takımı eşlik etti. Çocuklar ve ailelerinin dev Türk bir bayrağıyla yürüdüğünü gören yüzlerce vatandaş da ayakta alkışlayarak selamladı. Yedi otobüs, altı minibüs ve çok sayıda otomobille Gümüldür’e giden sünnet alayını gözyaşlarıyla karşılayan vatandaşlar, “Yaşa, var ol, helal size” sloganlarıyla coşkusunu dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası