Ege Postası
Geri

Toprak Bayramı’nda toprağın önemi anlatılacak

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehir genelinde gerçekleştireceği 'Toprak Bayramı' etkinlikleri ile toprağın önemini topluma anlatacak. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, 1945 yılından bu yana her...
Toprak Bayramı’nda toprağın önemi anlatılacak
Haberler / Genel
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, şehir genelinde gerçekleştireceği 'Toprak Bayramı' etkinlikleri ile toprağın önemini topluma anlatacak.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, 1945 yılından bu yana her yıl Haziran ayında 'Toprak Bayramı' kutlamaları yapıldığını söyledi. 17 Haziran tarihlerine kadar toprak haftası etniklikleri çerçevesinde toprağın önemine dikkat çekileceğini belirten Çelik, hava ve su gibi canlıların yaşaması için vazgeçilmez bir unsur olan toprağın milyonlarca yılda oluşabildiğini dile getirdi.

Etnikliklerde 'Toprak Varsa Hayat Var' vurgusunun yapılacağını ifade eden Çelik, etkinliklerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edildiğini hatırlattı. Çelik, "Hafta boyunca büyük alışveriş merkezlerinde halka toprağın önemi anlatılacak ve çeşitli hediyeler dağıtılacak." dedi.

Toprağın kaybedilmesi halinde geri kazanımın mümkün olmadığına dikkat çeken Çelik, korunup gözetilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çelik, şunları ifade etti: "Toprak, yaşamımızın en önemli unsurudur. Toprağın doğal veya yapay yollarla kaybını ve niteliklerini yitirmesini engelleyerek korunmasını, geliştirilmesini ve çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak, planlı arazi kullanımını sağlamak amacı ile 19 Temmuz 2005 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu yürürlüğe girdi. Bu kanun, arazi ve toprak kaynaklarının bilimsel esaslara uygun olarak belirlenmesi, sınıflandırılması, arazi kullanım planlarının hazırlanması, koruma ve geliştirme sürecinde toplumsal, ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilmesi, amaç dışı yanlış kullanımların önlenmesi ve korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları kapsıyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası