Metroplolis Otel’de düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Torbalı ilçe başkanı Hasan Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, Belediye meclis üyeleri ile projelerde görev alan, mühendisler, mimarlar ve üst düzey yöneticiler katıldı. Görseller eşliğinde yapılan basın toplantısında, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, en büyük hayallerinden biri olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesinin proje hikayesini anlatarak söze başladı. “hastaneyi belediye bütçesiyle yapmadık ancak her aşamasında, her tuğlasında emeğimiz, katkımız, mücadelemiz oldu. Diş hastanemizde aynı dönemde hizmete açıldı” diyen başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü.
“TÜRKİYE İstatistik Kurumu 2016 verilerine göre; Torbalı binde 49,7’lik nüfus arışıyla İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi oldu. Yerleşik nüfusumuz 165 bine ulaştı. İlçemizdeki 700 dolayındaki fabrikada çalışan ve taşımalı sistemle İzmir’den gelen 55 bin dolayındaki çalışan bu rakama dahil değil.
YAŞAM KALİTESİNE DAYALI BÜYÜME
Torbalı’da yaşam kalitesi yükseldikçe, ulaşılabilirliği arttıkça, aş- iş olanakları büyüdükçe burada yaşamayı tercih edenlerin, sayısı da doğal olarak çoğalıyor.
İlçemizin önceliklerine göre kamu yatırımlarının gerçekleşmesini Ankara’da merkezi hükümetle birlikte koordine edip yakından izliyoruz. Bunun için gerekli yerel kaynakları, olanakları, ortak seçenekleri, projeleri milletvekillerimizle, yatırımcı kuruluşlarla paylaşıyoruz
TORBALI SAĞLIK HİZMETLERİNDE İZMİR’E BAĞIMLI OLMAKTAN KURTULUYOR
250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi arsanın tahsisinden başlayarak tıbbı cihazların alımına kadar bütün sürecin yakından takipçisi olmakla kalmadık. Çözüm ortağı olduk.
BEŞ YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE HUZUR EVİ’Nİ AÇTIK
Yapımı Belediyemizce tamamlanan Huzur Evi profesyonel birimlerce işletilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devri yapıldı. Doluluk oranı yüzde 100 olan Huzur Evimize ilgi oldukça yoğun.
FETREK ÇAYININ ISLAH POJESİYLE ÇEVREYE ÇOK BÜYÜK YATIRIM
Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun büyük desteği ile yürütülen Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nde ilk etap çalışmaları tamamlandı. 22 Km.lik Fetrek Çayı'nın büyük bölümünü ıslah edildi.. Tabanı 40, üstten de 54 metre genişliğindeki bir yatağın oluşturulmasını sağlandı. Yatağın 200 metre dışında kalan yerlerde rekreasyon alanları oluşturacağız. Bu proje uzun soluklu olup, İzmir’in Ege’nin en büyük çevre yatırımları arasında yer alıyor.
İZBAN’NIN AÇILIŞI TORBALI’DA YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLDU.
İki önemli sanayi merkezi olan Torbalı ile Aliağa’yı birbirine bağlayan İZBAN hattının açılışı 14 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşmesiyle birlikte ilçemiz tarihinde yeni bir dönem başladı. Her hafta 50 bin dolayında vatandaşımız İZBAN’dan ulaşımı sağlıyor.İzmir-Selçuk yolunun yapımı, onarımı ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.
SGK BİNASI ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİ
55 bin dolayında SGK çalışanının bulunduğu Torbalı’da kurumun yeni binası hizmete açıldı. SGK binasının yapıldığı arsanın bir kısmı olan 1681 metrekarelik alan Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı.
ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM DEDİK MİLLİ EĞİTİME 50 BİN METRE KARE ARSA BAĞIŞLADIK.
Torbalı hızlı nüfus artışıyla birlikte yoğun göç alan ve İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre ilk ve orta öğretime devam eden 34 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Okullaşmayı hızlandırmak, derslik sorununu çözmek ve eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına okul yapımları için 50 bin metrekarelik arsa bağışladık. Farklı mahallerimizde 20 okulun yapımı devam ediyor.
“TORBALI AYRANCILARDAN BAŞLAR” DEDİK GENÇLİK MERKEZİ BİNASI İNŞAATINA BAŞLADI.
Torbalı’nın en büyük mahallesi Ayrancılar için projelendirilen Gençlik Merkezi Ve Spor Kompleksi’nin inşaatına başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Belediyesi’nin işbirliği sonucu inşaatına başlanan Ayrancılar Gençlik Merkezi’nin 8 ayda tamamlanması amaçlanıyor. Mevcut Ayrancılar Kapalı Spor Salonu’nun bitişiğinde inşa edilecek olan gençlik merkezi;50 bin nüfuslu Ayrancılar Mahallesi’nde önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. Geçlik Merkezi750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kompleksin çevresindeki 8700 metre karelik alanda ise; basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunacak.
HER MAHALLEYE BİR MEYDAN
Bir kent öncelikle meydanlarıyla anılır. Meydanlar toplumun bütün kesimlerinin buluştuğu sosyal alanlardır.
Her mahalleye bir meydan projesi hedefiyle yola çıktık.
İlk meydan projemizi Atatürk mahallesinde gerçekleştirdik. 13 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı bu mahallemizde istimlak ettiğimiz yerlerle birlikte toplam 4 bin metrekarelik alanlık bir meydanı halkın hizmetine sunduk. Yazıbaşı mahallemizde 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatını tamamlayarak meydana Yazıbaşı eski belediye başkanı rahmetli Vedat Filiz’in adını verdik. İlçemizde sosyal yaşamı canlı kılmak adına, büyük, küçük mahalle ayrımı yapmaksızın Çapak, Karakuyu Meydan Projesini tamamladık,
Her Mahalleye Bir Meydan Projelerimizden 4.süne de Ayrancılardan devam ediyoruz. Temelini attığımız Ayrancılar mahalle meydanını Toplam 9000 m2 alan üzerine kurulacak, 130 m2 kafeterya, 100 m2 kafeterya iskelesi, 95 m2 çocuk oyun alanı, 65 m2 fitness alanı, yeşil alan ile oturma ve dinlenme alanları yer alacaktır. Torbalı Mahalle Meydanı projesi ise hazır ihaleye çıktı. İnşallah yakında temeli atılacak.
27 AYRI ÇOCUK OYUN PARKI VE FİTNESS ALANINI HİZMETE AÇTIK…
Torbalı Belediyesi sadece mahalle meydanlarıyla değil, çocuk parkları, spor sahaları, gençlik yatırımlarıyla da tam seferber olmuş durumda…27 ayrı çocuk oyun parkı ve fitness alanını hizmete açtık…
ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPTIĞIMIZ YAYA ALT GEÇİDİNİ KULLANAN HER VATANDAŞIN DUASINI ALIYORUZ.
İlçe nüfusumuzun en yoğun olduğu, ticaret merkezi konumundaki Tepeköy ve Muratbey mahalleri arasında İZBAN rayı sistemi nedeniyle yaşanan ulaşım sorununu yine belediyemiz kendi öz kaynaklarıyla çözmüştür.
İki yakayı birleştiren modern yaya altgeçidini hizmete açtık. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam’ın adını verdik.
TORBALI TARİHİNDE BU KADAR YATIRIM BİRARADA AYNI ANDA HİÇ BAŞLAMADI.
Tek merkeze odaklanmak yerine, hizmetlerimizi de yaşamın bütün alanlarına yaymak amacıyla bu kez, sosyal market, köy konakları, organik pazarlar, düğün salonları, Sosyal Eğitim Merkezleri inşaatlarına başladık.
SOSYAL MARKET YARDIMLAŞMADA YENİ BİR ANLAYIŞIN, DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK
Zahire Pazarı Sosyal Marketin inşaatına başlandı. Bu marketin sosyal belediyecilik adına çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Sosyal Marketimiz Tepeköy mahallesinde 512 metrekarelik alanda hizmet verecek. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza sağlanacak olan dijital kartla belirlenen bir limit üzerinden öncelikli ihtiyaçlarını giderebilecek.
ÜRETİCİDEN ALICIYA DOĞRUDAN SATIŞ İÇİN İLK ORGANİK PAZAR İNŞAATINA BAŞLADIK
Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdi. Ege’nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı’da organik pazar üretimini teşvik etmek amacıyla da ilçe belediyesi bir dizi projeyi hayata geçiriyor.
120 dolayında çiftçimiz, esnafımız burada ürünlerini satacak. Resmi verilere göre, Torbalı’da 300 bin dekarlık alanda tarımsal üretim yapılıyor. 9 bin dolayındaki aile geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor.
HER MAHALLEYE BİR DÜĞÜN SALONU
Her mahalleye bir meydan projesinin bir başka benzeri de her mahalleye bir düğün salonu olarak devam ediyor. Ayrancılar Mahallesi Çok Amaçlı Düğün Salonu İhalesi yapıldı. İnşaatına yakında başlanacak.Atatürk Mahallesi düğün salonun temeli atıldı.
Yazıbaşı Mahallesi Kapalı düğün salonu projesi hazırlandı. İhalesi yapılacak.(görseli sağlanacak) Pancar, Pamukyazı, Kırbaş, Kuşçuburun, Oba , Çaybaşı, Atalan, Eğerci, Çapak, Mustafa Kemal Atatürk ve Yeni mahalledeki yazlık düğün salonları ile kapalı bölümleri tadilatı, yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.
KÖY KONAKLARI YERİNDE, ANINDA HİZMETİ GÜÇLENDİRECEK
Köy konakları birer iletişim, dayanışma, sorun çözme ve vatandaşların buluşma merkezleri olarak çalışacak. Buralarda birçok etkinlik, kurs, toplantı aktivitelerde gerçekleşecek. Mahallelerde sosyal yaşamı canlı kılmak, vatandaşlar arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlamak, sorunlarının çözümünü hızlandırmak amacıyla her mahalleye bir köy konağı projesini de hayata geçiriyoruz.
Türkmenköy Köy Konağı ve Yoğurtçular Mahalle Konağı inşaatları bitti.. Özbey, Subaşı köy konakları ihale aşamasında.
SOSYAL EĞİTİM MERKKEZLERİ (TOSEM) LERİ AÇIYORUZ
Aile bütünlüğünün güçlendirilmesi, özellikle kadınların sosyal, kültürel, ekonomik hayatta etkin olması, her türlü psikolojik ve eğitim desteği alması amacıyla Torbalı Belediyesi İlçenin farklı bölgelerinde merkezler kuruyor.
Kısa adı (TOSEM) olan Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerinin ilkinin inşaatına Yazıbaşı ve Atatürk mahallelerinde başlandı.
TORABLI’NIN EN PRESTİJ YATIRIMI MÜSELLES ALAN REKREASYON PROJESİ İHALEYE HAZIR.
2016 yılının en büyük imzalarından biriside ilçe merkezindeki Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul mahallerinin birleştiği kamuya ait 25 bin metrekarelik alanın sosyal amaçlı kullanılmak üzere Torbalı Belediyesine tahsis edilmesi oldu. Şimdi bu bölgede Torbalı tarihin en prestij projesi için ihale aşamasına gelindi. Bu proje sadece Torbalı’ya değil, İzmir’e de değer katacak sosyal alanları içeriyor.
23 YAŞ VE ÜZERİ YETİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASİYON MERKEZİNİ AÇTIK.
Sosyal yaşama yeterince katılamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını olumsuz biçimde etkileyen yetişkin engelliler için Torbalı’da İzmir’in en büyük rehabilitasyon merkezini hizmete açtık. 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan merkezde eğitim amaçlı sınıflar bulunuyor.Torbalı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile ilçede yaşayan 23 yaş üzeri zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonu amaçlanıyor.
Birimden yararlanmak için 75 aile müracaat etmiş, bunlardan 45’i eğitmenlerimizden ve sistemden aktif biçimden yararlanıyor. Görseller: Açılış ve videolar fotoğraflar
EVDE BAKIM HİZMETİ NE BAŞLADIK.
Torbalı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yatağa bağımlı yaşayan 65 yaş üstü bireyler ile yaş sınırı olmaksızın aynı şartlardaki engelliler için evde bakım hizmeti başlattı.
Evde bakım hizmet biriminde; 1 doktor, 2 hemşire,2 yardımcı personel, 2 acil tıp teknisyeni, 4 şoför ve 1 büro elemanı olmak üzere 12 personel görev yapıyor. Birimin Aydın-Torbalı asfaltı üzerindeki Tariş depolarında bir ofisi bulunuyor. Evde bakım hizmetlerinin tüm maliyetler Torbalı Belediyesi’nin öz kaynakları tarafından karşılanıyor.
AHMETLİ KÖYÜ VE ÇEVRESİ BÖLGENİN MESİRE, SOSYAL, KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI OLUYOR.
Ahmetli köyünde belediyemize tahsisi sağlanan 160 dönümlük alan üzerinde bölgenin mesire, sosyal, kültürel etkinlikler alanı kuruyoruz. Projeler hazırlandı. Geleneksel Yörük Şenliği’nin yapıldığı alanda amfi tiyatro, yürüyüş yolları
.DOKUNMADIK SOKAK, ONARILMADIK YOL, ALTYAPISI YENLENMEMİŞ ÇEVRE BIRAKILMAYACAK
Son 1,5 yılda 60 km sıcak asfalt, 50 km Sathi kaplama asfalt olmak üzere toplamda 110 km'lik yol çalışması tamamlandı.70.000 m2 kilit parke.8772 metre bordür taşı döşendi.
KAMULAŞTIRMA GERÇEK ANLAMDA YATIRIMLARIN GÖSTERGESİDİR.
Farklı yatırımlar, alanlar için 271 bin metrekarelik alan kamulaştırdık. 9.890.988 TL ödeme gerçekleştirdik.
424 BİN METREKARELİK ALANDA PROEJELENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.
Kaplancık’ ta 30 bin, Çaybaşı’ da 10 bin, Fetrek’ te 100 bin, Ahmetli’de 160 bin, Müselleste 24 bin metrekarelik alanı devletimiz bize tahsis etti. Bu alanların her karesi projelendirilerek ilçemize büyük bir değere dönüştürmek adına mühendislik ekibimiz durmaksızın çalışıyor. (Bazı alanlarda havadan görseller çekilecek)
İLÇEMİZE 264 BİN 500 METREKARELİK ALAN KAZANDIRDIK.
Muratbey’de 24 bin metrekare, Göllüce’de 220 bin metrekare. Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere toplamda 264 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırdık. (görseller çekilecek)
YENİ YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI…
Başta Sultan Abdülhamit han ve Haluk Alpsü Bulvarı ve Tepeköy Mahallesi olmak üzere ilçemizde bir çok alana yürüyüş ve bisiklet yollarını hizmete açtık. Cumhuriyet mahallesinde 5 bin metrekarelik alan üzerinde projelendirilen Trafik Eğitim Pisti ise ihale aşamasına geldi.
15 BASKETBOL VE 6 HALI SAHA PROJESİ
İlçemizin 15 ayrı noktasına basketbol, 6 bölgesine ise halı saha yaptık. 2017-2108 dönemi gençlik yatırımlarımız arasında futbol, basketbol, halı saha projelerine aralıksız devam edilecek.
TORBALI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK DEV YATIRIMLAR DEVAM EDECEK…
Torbalı Belediye Hizmet Binası, 150 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi 1. Etap rekreasyon alanı, Pancar Mahalle Meydanı, Çapak Mahallesi Sosyal Hizmet Binası, ve Helvacı Mahallesi Sosyal Hizmet Binası ise için ihale hazırlıklarında sona gelindi.
TORBALI EĞİTİM VAKFINI KURDUK
Üniversite öğrenimi görmek isteyen ancak maddi durumu buna elvermeyen öğrencilerimiz için kısa adı TOREV olan Torbalı Eğitim Vakfını kurduk.
4 yıllık üniversite öğrenimi gören 204 öğrenciye aylık 200’er TL karşılıksız burs vermeye başladık.
MİLLİ EĞİTİMİN OKULLARINI, SAĞLIK OCAKLARINI ONARIYORUZ
Özbey, Subaşı ,Türkmen köy Mahallesi Sağlık Ocaklarını yaptık ve birçoğunu onardık. 9 adet yazlık düğün salonu projesini tamamladık. Camilerimizi, ilçedeki bütün tarihi yapıları koruma altına aldık ve yerel imkanlarla onarıyoruz.
Merkez Orhaniye Cami Restorasyonu Yapıldı. Yeniköy Abdülhamit Cami ve Mektep Restorasyonu Yapıldı. Bülbüldere Mektebi Restorasyonu yapılacak
MUHTARLIK BİNALARINI YAPTIK
Karşıyaka, Torbalı, Atatürk, Ertuğrul , Düverlik , Özbey , Alpkent Mahalle Muhtarlık binasını yaptık