Ege Postası
Geri

Torbalı Belediyesi işsizlikle mücadeleyi dijitale taşıdı

Torbalı Belediyesi, ilçede işsizlikle yürüttüğü mücadele kapsamında Torbalı İstihdam Ofisi'ni yaşama geçirdi.
Torbalı Belediyesi işsizlikle mücadeleyi dijitale taşıdı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Aralık 2022 Pazartesi 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçedeki açık iş pozisyonlarını, 2019 yılından bu yana Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan masa ile iş arayanlara ulaştıran Torbalı Belediyesi, Torbalı İstihdam Ofisi’ni yaşama geçirdi. Hizmetle birlikte, Belediye’nin resmi sitesine eklenen bir uzantıyla, iş arayanlar özgeçmiş oluşturup, mevcut iş ilanlarına başvuru yapabilecek. 

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Belediye’nin işsizlikle savaşan bir kurum haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“İŞ ARAYANLA İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ OLUYORUZ”

“2019 yılından beri sürdürdüğümüz iş arayan ile işveren arasındaki köprü olma görevi Belediyemiz tarafından hızla devam etmektedir. Bugüne kadar ilçemizdeki firmaların neredeyse tamamıyla iletişim halinde olduk. Bize başvuru yapan vatandaşlarımızı bu firmaların talep ettiği alanlarında istihdamını sağladık. 2022 yılı baz alındığında 80’i aşkın firmanın başvurusunu 500’den fazla personel yönlendirmesi yaparak karşıladık. Bunların da yaklaşık olarak 200’ünün istihdamını sağladık. Önceleri özgeçmişleri yüz yüze alıyorduk ama artık Torbalı İstihdam Ofisi web sayfası üzerinden vatandaşlarımız, Belediye’ye gelmeden öz geçmişlerini bırakabiliyor. Vatandaşlarımızın kriterlerine uygun bir iş talebi olduğunda İstihdam Ofisi işveren ile bu vatandaşımız arasında köprü oluyor ve süreci hızlandırıyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası