Ege Postası
Geri

Torbalı Belediyesi'nin Metropolis Tiyatro Festivali’nin programı belli oldu

Torbalı Belediyesi, ‘3. Metropolis Tiyatro Festivali’nin programını açıkladı. Altan Erkekli, Veysel Diker, Zihni Göktay, Turgay Tanülkü, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayhan Taş ve Yaşar Gündem gibi isimlerin katılacağı festivalde şehir tiyatroları da sahne alacak.
Torbalı Belediyesi'nin Metropolis Tiyatro Festivali’nin programı belli oldu
Haberler / Kültür - Sanat
25 Mayıs 2023 Perşembe 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçen yıl düzenlediği festivalle ‘Yılın Tiyatro Festivali’ ödülü almaya hak kazanan Torbalı Belediyesi, 1-4 Haziran günleri arasında yapılacak Metropolis Tiyatro Festivali’nde Türk Tiyatrosu’nun önemli isimlerini bir araya getirecek. 

Torbalı Belediyesi, festival boyunca çocukları da unutmayacak. Bu kapsamda gündüzleri çeşitli bölgelerde çocuk oyunları sahnelenecek. Çocuk ve yetişkin oyunlarının yanı sıra şiir gösterisinin de yapılacağı festival boyunca usta tiyatrocuların katılımıyla söyleşiler düzenlenecek. 

Dans Tiyatrosu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Balıkesir Sanat Merkezi, Tarsus Belediyesi Tiyatrosu, Polatlı Belediyesi Tiyatrosu gibi Türkiye’nin en iyi ekiplerince hazırlanan oyunların sergileneceği festivalin 3. gününde Türk Tiyatrosu’nun en önemli isimlerinden Altan Erkekli’nin, yine ünlü sanatçı Veysel Diker’le sahne aldığı ‘Şifa Niyetine’ isimli müzikli tiyatro oyunu sahnelenecek. 

Festival, tiyatro ekiplerinin kostümlerle renklendireceği, usta sanatçıların da katılacağı kortejle başlayacak. Kortejden sonra Metropolis Antik Kenti’nin Amfi Tiyatrosu’nda geleneksel danslarla evrensel bir aşk hikayesini anlatan ‘Nermin’ isimli oyun sahnelenecek. Festivale; Zihni Göktay, Turgay Tanülkü, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayhan Taş ve Yaşar Gündem gibi usta isimler katılacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN FESTİVALE DAVET

Festivale tüm İzmir’i davet eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, şunları söyledi:

“Torbalı artık sanatla anılıyor. Metropolis Tiyatro Festivali markalaşmış bir etkinlik. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz festivalle ödül alma gururu yaşadık. 1 Haziran’da başlayacak olan 3. Metropolis Tiyatro Festivali’mizde önceki yıllarda da olduğu gibi birbirinden değerli ekiplerimiz ve usta oyuncularımız sahne alacak. Kişisel performansların da olacağı festivalimize tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası