Ege Postası
Geri

Torbalı'da Bilim Fuarı

Torbalı’da açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, çok sayıda bilimsel proje görücüye çıktı. Fuara ev sahipliği yapan Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, aynı zamanda Turizm Haftası’nı da kutladı.
Torbalı'da Bilim Fuarı
Haberler / Genel
12 Nisan 2016 Salı 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 4006 Tubitak Bilim Fuarı açıldı. Okul öğrencilerince hazırlanan bilimsel çalışmaların sergilendiği fuar iki gün açık kalacak. Turizm Haftası'nın da çeşitli etkinliklerle kutlandığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Torbalı Belediyesi de destek veriyor.

TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yusuf Ziya Ertuğrul, “Temel amacımız gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm yollarının bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yaparak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bugün yapmış olduğumuz etkinlik, öğrencilerimizin bilimsel kültürünü geliştirmek için yapmış oldukları etkinliklerdir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Proje yöneticisi Elif Öztürk, fuarda bulunan tüm çalışmaların Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlandığını belirterek, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin birlikte ürettikleri projeleri sergiliyoruz. Tamamen sosyal ve fen bilimleriyle ilgili çalışmalar.Fuarımıza TUBİTAK maddi destek sağladı” diye konuştu.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında da öğrencilerin 1 yılın stresini atmalarını sağladıklarını söyleyen Okul Müdürü Yusuf Ziya Ertuğrul, “TUBİTAK fuarımızın yanı sıra Turizm Haftası’nı da kutluyoruz. Yemek ve ses yarışmaları düzenledik. Çeşitli eğlenceler ile öğrencilerimizin stresini atmasını sağladık” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası