Ege Postası
Geri

Torbalı'da organik pazarın ihalesi yapıldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak olan 120 satış tezgahının ve alışveriş için gelenlerin yararlanabileceği sosyal alanların bulunacağı organik ürün satışa sunulacağı pazaryerinin ihalesinin yapıldığı bildirildi.
Torbalı'da organik pazarın ihalesi yapıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Aralık 2016 Cuma 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR -Torbalı Mahallesi'ndeki, 1400 metrekarelik alanda yapılacak organik ürün satışı yapılacak pazaryerinin yapımına aralık ayı sonunda başlanacağı belirtildi. Geçen 12 Aralık'ta ihalesi yapılan pazaryerinin inşaatının kısa sürede hizmete girmesi hedeflenirken, tamamlandığında ilçenin önemli bir eksikliğini gidereceği kaydedildi. Ege bölgesinin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduklarını belirten AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Tarım sektörünü canlı tutmak, çiftçileri farklı projelerle desteklemek amacıyla ilgi meslek kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Organik pazarleri de bunlardan biri. Organik pazarda, köylümüz, çiftçimiz, bağında, bahçesinde, tarlasında yetiştirdiği ürünleri aracısız biçimde atabilecek. Bunun için önceliğimiz ürünlerin zirai ilaçlı olmaması ve organik değerlere, verilere sahip olmasıdır. Bunu da farklı projelerle destekleyip kısa sürede yüzde 100 organik ürün noktasına ulaşacağız" dedi.

İZMİRLİLERE "TORBALI PAZARINA GELİN" ÇAĞRISI

İZBAN raylı sisteminin Torbalı'ya gelmesiyle İzmir'in diğer ilçelerinden de çok sayıda kişinin ilçelerinde kurulan perşembe günleri kurulan pazarı alışveriş yapıp, gezmeye gelmeye başladığına dikkati çeken Başkan Görmez, "Organik pazarımızda, doğal yollarla yetiştirilen ve sertifikalı ürünlere öncelik vereceğiz. Eti, ekmeği, diğer gıda maddelerini nasıl denetleyip sağlıklı olmasına özen gösteriyorsak artık sebzede de, meyvede de aynı duyarlılığa sahip olacağız. İzmir'den Torbalı'ya gelecek vatandaşlarımız bu anlamda hem daha ucuz hem de daha organik ve sağlıklı ürünlere erişme imkanı bulacaklar. İlçemiz çok hızlı ve aynı oranda sağlıklı biçimde gelişiyor. Gelip görmelerini istiyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası