Ege Postası
Geri

Torbalı, ilk 100’e damga vurdu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 2023 yılı performanslarına göre bölgedeki 100 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. Torbalı, listede 10 firma ile yer aldı. Başarıyı değerlendiren Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Olgun, “Torbalı, her yıl olduğu gibi bu yılda zirvede" dedi.
Torbalı, ilk 100’e damga vurdu
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2024 Pazartesi 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EBSO'nun 40 yılı aşkın süredir devam ettirdiği Ege Bölgesi'nin, 'En Büyük İlk 100 Şirketi' değerlendirmesinin sonuçları açıklandı. Torbalı, Ege'nin ilk 100 firması arasına 10 firma sokmayı başardı. Torbalı'nın ev sahipliği yaptığı firmalar arasında ilk sırayı Philip Morris aldı. Listede; JTI Tütün, Verde Zeytinyağı, Tukaş Gıda, Sun Tekstil, Agromey Gıda, TTL Tütün, Bambi Mobilya, Ekoten Tekstil ve Volkan İtfaiye firmaları yer alıyor. Bu yıl listede yerli firmaların çıkış yaptığı gözlemlendi. Tütün sanayinin kalbi olan ilçede; gıda, giyim, mobilya ve makine firmaları listeye damga vurdu.

BAŞKAN OLGUN: “İZMİR’İN YÜKÜNÜ ÇEKİYORUZ”

168 milyar TL vergi tahsilat tutarı ile iller ile yarışan, 1 milyar 930 milyon dolarlık ihracatı ile Trabzon ve Eskişehir gibi büyük şehirleri geride bırakan Torbalı, ekonomik potansiyeli ile adından sıkça söz ettiriyor. Çapraz Kaynaştırma Toplantısı’nda konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Ege'deki en büyük 100 şirket arasına 10 şirket sokmayı başardık. Bu, Torbalı'nın sanayi gücünün ve ekonomik potansiyelinin bir göstergesi. Firmalarımızın başarısı ile gurur duyuyoruz. Firmalarımız sadece ilçemizin değil, Ege Bölgesi'nin de ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlıyor. Her biri kendi alanında öncü olan bu firmalar, ileri teknolojiye yaptıkları yatırımlar ve kaliteli üretim süreçleri ile de dikkat çekiyor. Özellikle küresel pazarlarda rekabet edebilme yetenekleri, ilçemizin sanayi profilini yükseltiyor. Torbalı, bugün Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor ve bu yönümüz ile İzmir’in yükünü çektiğimizi söyleyebilirim" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası